"Så hur är det då, är menstrosor dyrt? Eller är det billigare än engångsskydd? En menstrosa ersätter ca 4 mensskydd varje gång den används, trosan håller i minst 50 tvättar. Totalt sett kan du alltså ersätta minst 200 engångsskydd med en trosa. Så mitt svar är enkelt, menstrosor blir billigare i det långa loppet...

Om vi tittar tillbaka på tampongen eller bindan som kostar runt 2 kronor styck och gissningsvis använder en kvinna 6-8 mensskydd per dag i ca 5 dagar/månad alltså ca 80 kronor i månaden, sedan får det kanske tas lite hänsyn till trosskydd, förstörda trosor osv. en ärlig uträkning för mig hade kunnat vara 100 kronor i månaden. För att spara pengar på trosinköpet behöver du alltså ha trosorna i mer än 16 månader för att det ska bli likvärdigt eller billigare än engångsskydd. Men eftersom trosorna håller i 50 tvättar, så är det 34 månader eller menstruationer som du kan lägga pengarna på annat eller spara i något som ger avkastning.

Det tar ca 16 månader att "tjäna in" investeringen på
5 menstrosor (utifrån ovanstående uträkning),
det ger mig cirka 34 månader där jag
slipper lägga pengar på mensskydd,
pengar jag kan spara till "roligare" saker." 

Vill du läsa mer om Budgetmorsans upplevelse av menstrosor, så hittar du inlägget här. Comfydence har också samarbetat med Sanne tidigare och hon har ett skönt sätt att visa på trosorna i vardagen. Läs gärna om när hon började använda Comfydence trosor och vad hon tyckte då.

Budgetmorsan är singelmamman Sanne Ek, som brinner för att hjälpa kvinnor ta kontroll över sin ekonomi. I Sannes kanaler bjuder hon på tips och guidning för ekonomiskt oberoende, hållbarhet & hälsa. Följ hennes blogg här. Du hittar också Sanne på instagram.

Vi tackar Sanne för härliga, vardagsnära bilder som visar våra absorberande trosor precis som de är:-)

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.