Eva lever med inkontinens sedan mer än 30 år. Problemen uppstod i samband med sterilisering efter att hon fött sitt tredje & sista barn. (*namnet är fingerat då Eva vill var anonym) 

Inkontinensskydd orsakar torrhet i underlivet

Eva blev erbjuden operation för att komma till rätta med problemet, men har växlat i vikt och därför valt att tacka nej. I stället har hon använt inkontinensskydd (trosskydd) med två droppar under väldigt många år – så många att barnmorskan kunde se det vid en rutinundersökning. Hon var mycket torr i underlivet av den ständiga användningen.

Inkontinens är en ständig utmaning i arbetet

Inkontinensen uppstår främst när Eva lyfter tungt på jobbet. Tidigare har hon använt 1-3 trosskydd per dag, men klarar sig nu med ett par trosor per dygn. Hon har inte upplevt några läckage. Favoritmodellen är What’s up som hon tycker både känns fin med sin spets och sitter skönt. Hon har också testat Stay Lazy och Get Cozy.

Testade trosor med inbyggt skydd mot inkontinens

Efter att nu ha använt trosorna 2-3 månader så upplever hon att huden inte längre är lika torr och en väldig frihetskänsla. Eftersom Eva använder trosorna 5 dagar i veckan, så har det fungerat bra med de 5 par hon handlat från Comfydence.


Under vårt samtal pratar vi också om hur hon önskar att kvinnor från förr hade fått uppleva den här friheten och känslan. Hennes egen mamma använde virkade skydd och det visar hur långt vi nu kommit i utvecklingen.

Comfydence trosor får bästa betyg

Trosorna får verkligen högsta betyg och hon känner att det var en riktig lyckträff att hon såg en annons för trosorna på Instagram. Genom att använda trosorna kan hon spara ca 10 trosskydd i veckan, alltså runt 500 trosskydd per år. Dessutom får hon en bättre underlivshälsa och frihet på köpet.

Det finns egentligen inget som hon vill ändra på när det gäller trosorna. Det enda hon kommer att tänka på är att hon önskar hon haft dem tidigare. Att ha inkontinens i över 3o år är inget hon önskar någon annan och det känns angeläget att prata mer om det. Eva tänker köpa fler så fort favoritmodellen finns i lager igen.

Eva 62 år är en av Comfydence mest nöjda kunder. Vi tackar för att hon ville dela sin historia och prata öppet om ett problem som drabbar ungefär hälften av alla kvinnor någon gång i livet.

Läs mer om Comfydence absorberande trosor och inkontinens här.

Fakta inkontinens

Inkontinens bland kvinnor är mycket vanligt. Källorna säger olika, mörkertalet är stort – men så många som hälften av alla kvinnor drabbas någon gång under livet av inkontinens (enligt doktorn.com)


Inkontinens kan beskrivas som ofrivilligt urinläckage* och finns i flera variationer. De vanligaste är

  • ansträngningsinkontinens

  • trängningsinkontinens

  • blandinkontinens

  • överrinningsinkontinens


*det finns även inkontinens från ändtarmen – som brukar kallas avföringsinkontinens

Ansträngningsinkontinens

Ansträngningsinkontinens är den vanligaste typen av inkontinens bland kvinnor, den står för ca 50% av fallen. Det innebär att du har svårt att hålla tätt när trycket i magen och urinblåsan blir för högt. Det kan till exempel vara att det rinner ut lite urin när du hostar, nyser eller hoppar. Det är inte förknippat med att du känner dig kissnödig.

 Trängningsinkontinens

Trängningsinkontinens är också vanligt bland kvinnor och innebär att du plötsligt känner dig kissnödig och har svårt att hålla dig. Det är vanligt att du behöver kissa ofta.

Blandinkontinens

Blandinkontinens är också mycket vanligt bland kvinnor och är helt enkelt en mix av trängningsinkontinens och ansträngningsinkontinens. Detta innebär att du både har svårt att hålla tätt när du anstränger dig och att du plötsligt blir kissnödig och har svårt att hålla dig.

Överrinningsinkontinens

Överrinningsinkontinens är vanligast bland män och innebär att du har svårt att tömma blåsan helt.

 

 

Vad tyckte du om artikeln Eva lever med inkontinens?

Skriv en kommentar

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, inkontinens, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.