Ja, jag kissar på mig lite ibland. Och jag är helt klart inte ensam om det. Inkontinens och kissläckage är inte något vi pratar så mycket om men de flesta kvinnor upplever det någon gång i livet.

Läckage vid ansträngning och full blåsa

Jag är 46 år och har fött två barn och ibland får jag helt enkelt olika typer av urinläckage. När jag hoppar studsmatta, hostar eller tar i ordentligt på gymmet kan det komma lite dropp eller skvätt i byxorna. Och dessutom brukar familjen skratta åt mig när jag i slutet av en lång resa hem blir panik-kissnödig precis innan jag når ytterdörren. Därför blev jag så glad när jag hörde om "Key in Lock Syndrome" som beskriver just vanan att bli galet och okontrollerbart kissnödig när toan äntligen är i närheten. När jag läste om fenomenet förstod jag äntligen att min panik inte bara berodde på dålig kroppskontroll. What is “key in lock” syndrome? | Hands on Healthcare (hands-onhealthcare.com)

Olika orsaker att man kissar på sig

Jag kan inte hundraprocentigt härleda att jag kissar på mig till någon viss typ av inkontinens eller otränad muskulatur i bäckenbottten. Troligtvis är det en form av blandinkontinens. Jag borde säkert göra mina bäckenbottenövningar mer regelbundet, det kan jag erkänna. Vissa dagar har jag helt enkelt svårt att hålla tätt och ofta upplever jag att jag har svårt att kontrollera blåsan i samband med mens. Kanske påverkar de kringliggande organen blåsan i dessa perioder. Inkontinensproblem brukar beskrivas som:

Inkontinenstrosor hjälpte mig

Eftersom jag läcker oregelbundet och ibland oväntat behöver jag inte skydd varje dag, utan har letat efter andra skydd än lösa trosskydd och bindor. Sedan jag började använda absorberande trosor är jag så nöjd!! Med dem känner jag mig trygg och torr vid både mens och inkontinens och känslan är att jag bara har på mig vanliga trosor. Absorberande trosor är helt vanliga trosor med en ett grenparti som är högabsorberande. Eftersom trosorna har inbyggd läckagespärr så funkar de bra vid både inkontinens, mens, flytningar, avslag och svett.
Absorberande trosor. eller inkontinenstrosor, är diskreta, sitter alltid på plats och har helt grym uppsugning. Med trosorna känner jag noll oro om jag ska träna & byta om på gymmet, visa mig i underkläder hos massören eller har klätt upp mig i nåt tight för kvällen.

SE COMFYDENCE INKONTINENSTROSOR HÄR>>

Jag har ännu inte behövt söka vård eller överväga operation för min periodiska inkontinens. Däremot har jag läst på en hel del och förstått att problemen jag upplever är enormt vanliga och jag har bestämt mig att den dagen jag har behov av hjälp kommer jag inte dra mig för att prata öppet om inkontinens eller skämmas minsta lilla.

Skriv en kommentar

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, inkontinens, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.