Underkläder som håller torrt, håller tätt och håller länge. Kan det verkligen funka?

Jadå, det är egentligen ganska enkelt. Trosorna har en insydd tunn vaddering i grenen som består av olika tyglager som tar hand om alla intimläckage.

 • Innerst finns ekologisk bomull. Den släpper igenom vätska och behåller en torr yta mot kroppen
 • Absorberande textil som suger upp och kapslar in vätska
 • Slutligen finns en fuktskyddad textil som förhindrar läckage 

Trosorna ser ut som vanliga underkläder och kan användas i upp till 24 h. Tack vare material som tillåter luften att cirkulera håller de en fräsch känsla och ingen dålig lukt uppstår. När trosorna använts tvättas de enkelt i maskin.

så funkar menstrosor

Comfydence absorberande trosor är tunna, diskreta och har allt detta:

🍀 Eko-bomull närmast kroppen
Skonsamt för kroppens mest känsliga delar

🍀 Högabsorberande tyg
Ett eller flera lager absorberande textil suger upp all fukt och vätska

🍀 Flera lager av material
Materialen är tunna och effektiva. Grenen med super-absorption är mindre än 4 mm tjock. 

🍀 Fukt- & luktspärr
Fuktavvisande polyester hindrar läckage och tillåter luften att cirkulera

🍀 Lång livslängd
Tvätta enkelt maskin, torka och använd igen och igen i flera år

planet 

Vanliga frågor

Hur ofta måste man byta absorberande trosor?

Absorberande trosor behöver inte bytas lika ofta som bindor & trosskydd. Hur ofta hänger på både absorptionsnivå och flöde. Ofta håller till exempel superabsorption för 8h med ett kraftigt flöde och upp till 24 h med normalt flöde.

Är det ofräscht att ha samma trosor hela dagen?

Nej, mens, flytningar och svett är inte ofräscht i sig. Den ekologiska bomullen närmast kroppen släpper igenom vätska och bibehåller en torr känsla. Eftersom materialen låter huden andas motverkas även dålig lukt.

Hur mycket suger trosorna upp?

Mängden vätska som kan sugas upp kan variera utifrån flödets hastighet och koncentration. Det är svårt att ange exakt hur många ml vätska trosan suger upp, men dropparna guidar dig till rätt skydd. Läs mer om dropparna>>
Är du osäker på ditt eget flöde rekommenderar vi att välja en trosa med ultra - eller superabsorption för att känna dig helt säker och minimera behovet av byten. Du känner din kropp bäst och bestämmer själv vilket skydd som passar dig bäst. Vill du ha lite tips och råd på vägen får du gärna höra av dig.

Blir det fuktigt och blött?

Nej, det blir det inte. Trosorna har hög uppsugningsförmåga och känns torrare än exempelvis en binda. Självklart kan det bli fuktigt om man har ett mycket kraftigt flöde och man använder en trosa med lägre absorptionsnivå. Då rekommenderar vi istället högre absorption eller har ett extra par trosor att byta till. För hjälp att hitta rätt absorption för ditt flöde. Till guiden ->>

När skyddar Comfydence trosor?

Trosorna ersätter eller kompletterar andra skydd vid alla typer av läckage i underlivet:

 • mens
 • flytningar
 • svett
 • avslag/post partum

Varför använder man absorberande trosor?

Skälen att använda Comfydence-trosor är många. Vissa uppskattar att kunna minska konsumtionen av engångsmaterial. Andra uppskattar att kunna bära fina trosor även vid mensen, eller att slippa skydd som syns i omklädningsrummet. Så här säger några av våra kunder:

Linda: ”- jag använder nu enbart trosor från att tidigare ha använt både tampong och trosskydd”. Läs Lindas mensdagbok>>
Anna: ”- jag sover gott hela natten, utan att tänka på att byta tampong”
Mia: ”- skönt att slippa springa på toaletten bara för att kolla om mensen kommit”

Kan absorberande trosor användas varje dag?

Ja, absolut, de är lika sköna som andra underkläder. De hjälper dig känna dig trygg när du

 • väntar att mensen ska komma
 • har mens och vill känna dig trygg och bekväm
 • svettas mycket i ljumskarna
 • är gravid eller nyförlöst och blöder

Jag har riklig mens och tycker nattbinda är obekvämt. Är dessa trosor något för mig?

Verkligen! Med Comfydence kan du sova riktigt gott och länge. Många av våra trosor har skydd som sträcker sig upp till resårkanten. Med super- eller ultra-absorption är du extra trygg och slipper gå upp och byta.

Jag har dålig koll på när jag ska få mens och vill inte riskera att blöda igenom byxorna.

Det fina är att Comfydence trosor känns precis som vanliga trosor. Använd ett par med lätt - eller medelabsorption när du tror att det närmar sig. Med absorberande trosor har du alltid skydd hemma och påsen passar perfekt att bära med i handväskan.

Jag använder tampong/menskopp – varför ska jag använda absorberande trosor?

Att lära sig använda en menskopp kan ibland vara lite snårigt. Det kan också vara knepigt att hantera hygienen kring menskoppen på offentliga toaletter. Då kan trosorna vara toppen som komplement. Om du använder tampong, men känner dig orolig för läckage – så är trosorna ett bekvämt, säkert och hållbart alternativ. Kanske sover du helst utan tampong och då är trosorna ett skönare och grönare alternativ än en nattbinda. 

Funkar trosorna vid graviditet / efter förlossning?

Ja! Det är inte ovanligt med kraftiga flytningar innan förlossningen och efter kan man vänta sig både blödningar och avslag. Trosan High on Life är en mjuk och hög modell som sitter bekvämt över magen och är mycket uppskattad av gravida och nyblivna mammor.

Varför har mina trosor ljusa fläckar i grenen trots att jag tvättat dem som man ska? 

Fläckarna tyder inte alls på smuts, utan det är mycket vanligt att tyget bleks. Det beror på PH-värdet i kroppsvätskorna och är svårt att undvika. PH-värdet är individuellt och kan variera över tid. Läs mer>>

Vad ska jag ha förvaringspåsen till?

Trosorna kommer förpackade i en påse av fuktskyddad polyester –  samma material som finns i trosans gren. Använd den exempelvis för:

 • förvaring av trosorna i byrålådan
 • ta med trosorna i väskan
 • lägg trosorna i påsen om du inte kan skölja trosorna direkt efter användning
 • förvaring av annat smått och gott – tamponger, nycklar, chokladbit..

Psst. den passar förresten perfekt som presentförpackning också ? Påsen kommer med ett gåvokort om du vill ge bort trosorna i present.

Har Comfydence trosor någon antibakteriell behandling?

Nej, vi har valt att inte använda antibakteriell behandling då sådan är tvivelaktig ur miljö-, nytto- och hälsoperspektiv. En antibakteriell behandling innebär att man tillsätter biocider i form av exempelvis silver i syfte att motverka bakterietillväxt. Undersökningar visar att sådan behandling kan vara allergiframkallande och inte håller över tid, utan spolas ut med tvättvattnet med mycket negativa miljökonsekvenser.

Det finns inga vetenskapligt belagda skäl att använda antibakteriell behandling ur hälsosynpunkt. Enligt Helena Kopp Kallner, Chefsgynekolog och överläkare på Danderyds sjukhus, uppstår risk för infektion främst i samband med tamponganvändning då bakterier, som i normala fall finns på huden, förs upp i slidan och i sällsynta fall orsakar TSS – Toxic Shock Syndrome. För att detta ska ske krävs att bakterierna finns på händerna och dessutom att de förs in i slidan. Det finns inte heller några belägg för att tex samlag ökar risken för infektion när man har sin mens, trots att det förs upp bakterier i slidan även då. Sammantaget talar därför vetenskapen för att en antibakteriell beläggning på bindor och trosor inte har någon större betydelse för infektionsrisk. Inte heller talar vetenskapen för att man utsätter sig för infektionsrisk om man inte byter bindor och trosor ofta.

Antibakteriell behandling påstås ibland motverka dålig lukt. Lukten motverkas dock främst genom att materialen låter huden andas och att det inte blir lika instängt som i en binda.

Hitta svaret på fler vanliga frågor HÄR

Testa Comfydence trosor utan risk med vår Prova-på-Garanti. Pengarna tillbaka om du inte är nöjd.