Tillsammans gör vi skillnad

Sedan Comfydence start 2020 har vi tillsammans bytt ut mer än 9 000 000 engångsskydd och donerat över 350 000 kronor till WaterAid Sverige. Bidraget går till deras viktiga arbete för rent vatten, mot mensfattigdom och stigmatisering.

Vi vill tacka dig från hjärtat! Du är en av dem som gör det möjligt att fortsätta utveckla Comfydence och göra en insats för flickor, kvinnor och planeten. / Linda & Anna (20231210)

Varje dag har hundratals miljoner kvinnor och flickor mens. Det borde vara det naturligaste i världen, men i många länder är mens fortfarande fult och tabubelagt. En stor grupp flickor tvingas sluta skolan för att gifta sig när de får mens. I vissa delar av världen anses mens som så fult och skamligt, att flickor trakasseras. Var tredje skola i världen saknar toalett och så mycket som var tionde flicka missar skolan under den tid hon har mens. Andra tvingas använda alternativa skydd som löv eller papper i trosorna, vilket kan leda till allvarliga infektioner.

Tillsammans bekämpar vi mensfattigdomen

När du handlar hos Comfydence går 10 kr per trosa (samt 2,5% av övrig försäljning) oavkortat till WaterAid – en ideell organisation som utför ett viktigt arbete kring vatten och sanitet globalt. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring & motverka mensfattigdom, samt att skapa goda möjligheter för god hälsa och rent vatten världen över. Läs mer om Water Aids arbete här

Vi vill ge tillbaka

När vi startade Comfydence ville vi också skapa större nytta än för individerna som köper våra trosor. Att bekämpa mensfattigdom och hur kvinnors liv blir begränsat av mensen låg nära till hands. I våra undersökningar kring ämnet fann vi WaterAid, som både driver kampen på ett effektivt sätt och sprider material kring mens & hygienfrågor. När vi kontaktade dem var de väldigt positiva till vår förfrågan, men det var inte helt självklart hur ett samarbete skulle se ut.

Varje köp bidrar

Sedan dess har Comfydence utvärderats enligt etiska och rättsliga principer, därmed kan vi nu kalla oss  STOLT partner till WaterAid. Utöver prövningen i sig, så har Comfydence åtagit sig att ge löpande bidrag till WaterAids arbete. Inte bara trosor bidrar, utan all vår försäljning följs upp. Det är med andra ord inget marknadsföringstrick, utan en konkret och mätbar målsättning för att göra större skillnad än vad vi skulle kunna göra på egen hand.

Utöver samarbetet med WaterAid stöttar Comfydence andra initiativ för att motverka mensfattigdom.

LINFs / Sierra Leone

Comfydence skänkte trosor till organisationen LINFs projekt i byn Ropolon Sierra Leone. Byn är mycket fattig och barnen går 40 min enkel väg till skolan i grannbyn. Det finns inget avlopp i varken byn eller skolan. Så här säger Emma från organisationen LINF (Lindholmens Internationella Förening)

"Tack vare ert generösa bidrag kan nu en hel hög tjejer gå till skolan varje dag i månaden! Redan förra året lät vi några tjejer testa trosorna och det var en succé. Tänk att slippa oro sig - vilken självklarhet det borde vara för alla tjejer överallt! Dessa tjejer fick i år vara ambassadörer och förklara för de som fick trosor i år."

Mama Norah / Kenya

Comfydence donerade menstrosor till flickorna i åk 8 på Mama Norah Education Centre i Kenya. Så här säger organisationens representant Nina Ploen Stenström

"Er insats har inte bara skapat glädje och möjliggjort för flickorna att söka utbildning utan hinder, utan den har även gett oss djupa insikter i hur det är att vara en ung tjej i Kenya. Er donation har verkligen berört våra hjärtan och skapat en meningsfull förändring för dessa flickor. Tack för ert fantastiska stöd och deltagande i att göra världen till en bättre plats för dem.

Vill du göra mer?

Vill du själv bidra direkt till WaterAids arbete, så kan du swisha din gåva till 90 016 29. Märk gärna din gåva ”Comfydence”.
Din gåva går oavkortat direkt till WaterAid. Scannar du koden nedan är allt förberett – du väljer bara belopp (du ser själv att WaterAid är betalningsmottagare). När WaterAid fått ditt bidrag, skickas ett sms som bekräftelse. Observera att det kan dröja ca 1-2 veckor innan bekräftelsen kommer.

wateraid qr-kod