Hitta din trosa i tre enkla steg

Comfydence trosor absorberar mens, flytningar eller svett och känns lika sköna som vanliga trosor. Trosorna kan till fullo ersätta engångsskydd och de kan oftast användas i upp till 24 timmar innan det är dags för ett byte. Eftersom materialen andas känns ytan torr och obehagliga lukter uteblir.

För att du ska känna dig trygg att testa våra trosor erbjuder vi alltid Prova-på-Garanti på en vara. 

Här följer några enkla steg för att hitta trosan som passar just dig. 

1. Välj antal droppar

Absorberande trosor kan användas till allt från lätta flytningar till riklig mens. 
Utgå från guiden nedan och hitta först vilken absorptionsnivå som passar ditt behov.

Är du osäker rekommenderar vi att börja med en trosa med ultra - eller superabsorption, med den kan du känna dig säker under längre tid oavsett flöde. 

droppar guide

Har du mycket riklig mens som håller i sig i flera dagar rekommenderar vi alltid att ta kontakt med gynekolog eller läkare för en utredning. Lär mer om när det är läge att kontakta vården på 1177.se 

2. Välj storlek

Trosorna är i svenska storlekar mellan 4XS (140 cl) – 5XL. Vilka storlekar som finns per modell varierar. Detaljerad information & storleksguide finns på respektive produktsida. Där kan du se trosans mått i cm och även en indikation utifrån stussmått vilken storlek som passar. 

3. Välj modell

Välj en stil du gillar och det material du trivs i. Sportiga bomullstrosor, glansig tanga eller riktiga höft-kramare? Comfydence trosor har alltid ekologisk bomull närmast kroppens känsligaste delar.

Mer om dropparna

Dropparna kan jämföras med de symboler du vanligtvis ser på tamponger, bindor och trosskydd. De indikerar hur mycket vätska som kan sugas upp i materialet. Välj absorptionsnivå utifrån ditt flöde. Om du är osäker rekommenderar vi att du väljer samma nivå som du använder på andra skydd eller välj det högsta skyddet för att känna dig säker under längre tid.

 två droppar comfydence

Lätt – två droppar
För lätt mens, flytningar eller enstaka dropp.
Bra komplement till tampong/menskopp. Kan jämföras med trosskydd eller tunn binda.

droppar medium
Medel – tre droppar

För lätt till måttlig mens och kraftiga flytningar.
Kan jämföras med binda eller tampong med tre droppar anpassade för normalt flöde.

droppar hög
Hög- fyra droppar

För måttligt till rikligt flöde.
Absorberar effektivt fukt och lukt i en kärna av microfiber och bomull.

droppar super
Super- fem droppar

För rikligt till mycket rikligt flöde.
De här modellerna har ett skydd med två lager microfiber som suger upp och håller torrt.

ultra absorption
Ultra- sex droppar

För mycket rikligt flöde.
De mest absorberande modellerna har ett skydd med två lager microfiber och ett skydd som sträcker sig längst hela fronten och baken. 

 

Några vanliga frågor:

Hur länge kan man ha en trosa utan att byta?

Som längst kan du använda samma trosa i 24 h. Det beror på ändamålet, situationen, hur kraftigt flödet är och nivå på absorption. Första gångerna är det bra att hålla lite koll för att lära sig vad trosan klarar och vad man är bekväm med. En trosa med super- eller ultra-absorption håller ofta torrt en hel dag eller en hel natt (8-24h). En trosa med lägre uppsugning passar bättre vid mindre flöde eller om det finns möjlighet att byta under dagen. 

Kan trosorna helt ersätta engångsskydd? 

Absolut- för de allra flesta kan trosorna helt ersätta andra skydd. Men de kan även användas som extra säkerhet om du exempelvis använder menskopp. 

Hur många trosor behöver man? 

Hur många trosor man vill ha beror på hur många dagar man använder dem, hur ofta man vill byta och hur ofta man har möjlighet att tvätta. Många tycker att 3 till 6 trosor funkar för att klara sig med trosor som enda mensskydd under en hel cykel. 

Hur vet jag vilken absorption jag behöver? 

Vi rekommenderar att starta med en trosa med ultra- eller superabsorption. Efter några användningar har du lärt känna ditt flöde och då kan du eventuellt komplettera med trosor med lägre skydd för lättare dagar.

Hur mycket absorberar trosorna?

Det är inte så lätt att svara på exakt. Mängden som kan sugas upp varierar utifrån om allt kommer på en gång eller över längre tid. Det beror även på om det kommer väldigt koncentrerat på en plats eller utspritt. Därför anger vi inte hur många ml trosan klarar av, men försöker guida med hjälp av antal droppar som du kan jämföra med dropparna på engångsskydden.

Kan trosorna användas tillsammans med menskopp?

Trosorna kan ersätta bindor, trosskydd och tamponger eller menskopp. De kan även bäras som komplement de där dagarna när man vill vara extra säker. När man inte känner sig trygg med  att menskoppen sitter som den ska eller känner oro för att bindan ska halka snett. 

Vilken modell passar mig?

Välj en passform och ett material du trivs i. Saknar du en storlek eller en modell du skulle vilja köpa vore vi grymt tacksamma om du hör av dig. Mejla oss gärna på hey@comfydence.se

Hur har ni testat trosorna och absorptionen?

Vi har nog testat varenda absorberande trosa som går att få tag i. Vi har synat dem, använt dem, tryck-testat med vätska och utvärderat konstruktionen. Vi har därefter utvecklat egna modeller med  material och funktion som når upp till våra egna höga krav. Alla Comfydence trosmodeller har genomgått tester av forcerad vätskeupptagning och live-tester på vanliga kvinnokroppar. Vi är superstolta över våra egna varianter, men ligger i för att snart kunna erbjuda ett ännu större sortiment och mer variation.

Hitta svaret på fler vanliga frågor HÄR

Testa Comfydence trosor utan risk med vår Prova-på-Garanti. Pengarna tillbaka om du inte är nöjd.