Så väljer du trosa i tre steg

Comfydence trosor absorberar mens, inkontinens eller svett och känns lika sköna som vanliga trosor. Oavsett vilket du behov du har kan du utgå från ditt eget flöde för att välja rätt modell för dig. Prova på garantin gäller för din första trosa, så att du får möjlighet att testa om funktionen är något för dig.

Här följer några enkla steg för att hitta din favorit. Se alla Comfydence modeller i shopen.

1. Välj absorptionsnivå

Enstaka droppar eller ett rikligt flöde? Vill du ha extra säkerhet ifall mensen eller kissläckaget kommer eller vill du ha heltäckande skydd hela dagen?
Trosorna är märkta med droppar som visar absorptionsförmågan. Välj mellan nivå Lätt (2 droppar), Medel (3 droppar), Hög (4 droppar) eller Super (5 droppar). Är du osäker rekommenderar vi att börja med en trosa med Superabsorption, med den kan du känna dig säker under längre tid oavsett flöde. 

2. Välj storlek

Trosorna är i svenska storlekar mellan 3XS (146 cl) – 5XL. Vilka storlekar som finns per modell varierar. Detaljerad information & måttlista finns på respektive produktsida. Måtten som anges är trosans mått i cm. Tänk på att trosans midja är stretchig och att på vissa modeller är midjan hög eller låg. Det innebär att trosans midja inte alltid sitter mitt på din egen midja. Du kan också jämföra genom att mäta ett par trosor du redan har.

3. Välj modell

Välj en stil du gillar och det material du trivs i. Sportiga bomullstrosor, glansig tanga eller riktiga höft-kramare? Comfydence trosor har alltid ekologisk bomull närmast kroppens känsligaste delar.

Vad betyder dropparna?

 två droppar comfydence

Lätt – två droppar
För lätt mens, flytningar eller enstaka kissdropp.
Bra komplement till tampong/menskopp. Kan jämföras med trosskydd eller tunn binda.

droppar medium
Medel – tre droppar

För lätt till måttlig mens, kissläckage och flytningar.
Kan jämföras med binda eller inkontinensskydd med tre droppar anpassade för normalt flöde.

droppar hög
Hög- fyra droppar

För måttligt till rikligt flöde av mens eller urinläckage
Absorberar effektivt fukt och lukt i en kärna av microfiber och bomull.

droppar super
Super- fem droppar

För rikligt till mycket rikligt flöde av mens/inkontinens
De mest absorberande modellerna har ett skydd med två lager microfiber som suger upp och håller torrt.

 

Dropparna kan jämföras med de symboler du vanligtvis ser på tamponger, bindor, trosskydd och inkontinensskydd. De indikerar hur mycket vätska som kan sugas upp i materialet. Välj absorptionsnivå utifrån ditt flöde. Om du är osäker rekommenderar vi att du väljer samma nivå som du använder på andra skydd eller välj det högsta skyddet för att känna dig säker under längre tid.

Trosorna kan du oftast använda mellan 8-24 timmar innan det är dags för ett byte. Eftersom materialen andas känns ytan torr och obehagliga lukter uteblir.

När du använder Comfydence trosor kommer du snabbt få koll på ditt flöde och bli mer bekväm att välja olika modeller eller nivå på uppsugning. Samtliga nivåer kan ersätta engångsskydd till fullo om du tänker tex. Lätt ersätter ett trosskydd osv.

 

Några vanliga frågor:

Hur länge kan man ha en trosa utan att byta?

Som längst kan du använda samma trosa i 24 h. Det beror på ändamålet, situationen, hur kraftigt flödet är och nivå på absorption. Första gångerna är det bra att hålla lite koll för att lära sig vad trosan klarar och vad man är bekväm med. En trosa med superabsorption håller ofta torrt en hel dag eller en hel natt (8-24h). En trosa med lägre uppsugning passar bättre vid mindre flöde eller om det finns möjlighet att byta under dagen. 

Kan trosorna helt ersätta engångsskydd? 

Absolut- för de allra flesta kan trosorna helt ersätta andra skydd. Har du ett väldigt kraftigt flöde av mens eller inkontinens kan trosorna vara en extra säkerhet tillsammans med andra skydd.

Hur många trosor behöver man? 

Hur många trosor man vill ha beror på hur många dagar man använder dem, hur ofta man vill byta och hur ofta man har möjlighet att tvätta. Många tycker att 3 till 6 trosor funkar för att klara sig med trosor som enda mensskydd under en hel cykel. 

Hur vet jag vilken absorption jag behöver? 

Vi rekommenderar att starta med en trosa med superabsorption. Efter några användningar har du lärt känna ditt flöde och då kan du eventuellt komplettera med trosor med lägre skydd för lättare dagar.

Hur mycket absorberar trosorna?

Det är inte så lätt att svara på exakt. Mängden som kan sugas upp varierar utifrån om allt kommer på en gång eller i ett flöde över tid. Det beror även på om det kommer väldigt koncentrerat på en plats eller utspritt. Därför anger vi inte hur många ml trosan klarar av, men försöker guida med hjälp av antal droppar liksom andra mens- och inkontinensskydd.

Kan trosorna användas tillsammans med menskopp?

Trosorna kan ersätta bindor, trosskydd och tamponger eller menskopp. De kan även bäras som komplement de där dagarna när man vill vara extra säker. När man inte känner sig trygg med menskoppen att menskoppen sitter som den ska eller känner oro för att bindan ska halka snett. 

Har ni inga trosor med sex droppar?

Nej, tyvärr har vi inte det ännu. Vi jobbar med att utveckla en ultravariant med skydd motsvarande sex droppar. Vi har inte hittat motsvarande på marknaden och därför tar det lite tid. Har du behov av högre skydd än superabsorption så rekommenderar vi att kombinera med annat skydd eller byta oftare. 

Vilken modell passar mig?

Välj en passform och ett material du trivs i. Saknar du en storlek eller en modell du skulle vilja köpa vore vi grymt tacksamma om du hör av dig. Mejla oss gärna på hey@comfydence.se

Hur har ni testat trosorna och absorptionen?

Vi har nog testat varenda absorberande trosa som går att få tag i. Vi har synat dem, använt dem, tryck-testat med vätska och dissekerat konstruktionen. Och sen har vi utvecklat våra egna modeller med bättre material och bättre funktion. Alla Comfydence trosmodeller har genomgått tester av forcerad vätskeupptagning och live-tester på vanliga kvinnokroppar  Genom testerna har vi utvecklat och förbättrat modeller som tidigare funnits att köpa. Vi är superstolta över våra egna varianter, men ligger i för att snart kunna erbjuda ett ännu större sortiment och mer variation.

Hitta svaret på fler vanliga frågor HÄR

Testa Comfydence trosor utan risk med vår Prova-på-Garanti. Pengarna tillbaka om du inte är nöjd.