-vårt initiativ för att stötta tjejer och öka öppenheten kring mens i idrottsvärlden

Mensrörelsen stöttar tjejer som sportar och minskar tabun kring mens inom idrottsvärlden. Idrottsklubbar och -föreningar erbjuds möjligheten att ge gratis mensskydd till sina medlemmar. Det finns också möjligheter till utökat samarbete och tjäna pengar till klubb- eller lagkassan.

Bakom initiativet till mensrörelsen står företaget Comfydence. Vår vision är att tjejer, kvinnor och icke binära ska känna sig bekväma varje dag utan oro för vanliga kroppsfunktioner. Vi tycker inte att mens, urinläckage, flytningar eller svett  ska hindra någon att vara aktiv eller göra det man tycker är roligt.

Mens är en naturlig del av livet. Det är rörelse också. Genom aktiviteten ”#mensrörelsen” erbjuder vi nu gratis mensskydd till lag och föreningar. Vi hoppas på att det ska bli lättare för både medlemmar och ledare att prata om mens på samma avslappnade sätt som man pratar om exempelvis tandvärk eller träningsvärk. Genom att erbjuda mensskydd till medlemmarna och publicera i ett inlägg under #mensrörelsen är laget med och bidrar till tjejers rättigheter och minskar tabun kring mens inom idrottsvärlden.

mensrörelsen comfydence

Gratis tamponger

Comfydence sponsrar föreningar och klubbar för unga tjejer med gratis tamponger av 100% ekologisk bomull i tre olika storlekar.  Vi tillhandahåller ett kit med 150 tamponger som kan finnas tillgängliga i klubblokalen eller hos lagledare. Ingen motprestation krävs för att ta del av dessa gratis tamponger – men vi ber er uppmärksamma kampanjen på klubbens hemsida eller sociala medier.  Lägg gärna upp en bild på laget och tagga med #comfydence & #mensrörelsen

 mensrörelsen

Marknadsför menstrosor och tjäna pengar till laget

Comfydence absorberande trosor funkar bra vid alla olika typer av sporter och aktiviteter. Trosorna sitter på plats vid rörelse utan att skava. De skyddar för läckage och håller torrt vid både mens, urinläckage, flytningar och svett. Läs mer om hur absorberande trosor funkar här: 

Vill ditt lag eller föreningen tjäna pengar erbjuder vi ett samarbete där vi kan jobba tillsammans för att sprida kännedom kring absorberande trosor. Den försäljning som uppmuntras genom att laget/föreningen marknadsför en unik rabattkod, till medlemmar och andra som vill nyttja ger en fin rabatt till köparen samtidigt som laget/klubben får en provision.

mens rörelsen


Hur funkar det?

Lagets medlemmar hjälper till att sprida en unik rabattkod och uppmuntra till köp hos Comfydence. Koden ger varje köpare fri frakt samt 15% rabatt vid köp av valfritt antal trosor. Varje gång rabattkoden utnyttjas får laget 5% provision på det total ordervärdet. Enkelt och totalt riskfritt!

*För att ta del av gratis mensskydd eller samarbeta med Comfydence kring försäljning av menstrosor krävs att föreningen är verksam inom sport/idrott, är registrerad och innehar ett organisationsnummer. Givetvis spelar det ingen roll om det rör individuella eller lagidrotter. Åldersspannet på medlemmar kan också vara brett – det viktiga är att det finns möjligheter för alla att lösa elementära behov.

Vill din klubb eller förening vara med och stötta tjejer som sportar och minska tabun kring mens? Gå med i mensrörelsen

Samarbetsavtal

För att föreningen kan känna sig trygga med samarbetet och Comfydence likaså, har vi tagit fram ett samarbetsavtal. Vi föreslår att ni diskuterar igenom detta i föreningen/laget och om ni är överens – så fyller ni i och skickar till oss på avtal@comfydence.se