Menstrosa är ett relativt nytt alternativ till andra mensskydd. Trosan har ett inbyggt skydd i grenen, kan användas under många timmar och tvättas enkelt i maskin. Comfydence som har menstrosor i många modeller reder ut begreppen...

Här kommer svar på vanliga frågor om menstrosan:

Vanliga frågor om menstrosan rör uppsugning, upplevelse och tvätt.

Hur mycket kan en menstrosa suga upp?

Hur mycket trosan suger upp beror på hur snabbt flödet kommer, vilken absorptionsnivå trosan har och hur den är sydd (sömmar & sträckning på skydd). Det bästa är att testa med en menstrosa med absorption hög eller super och lära känna hur de funkar för just dig. En trosa med hög eller super absorption suger upp mer än man kan ana och kan ersätta flera engångsskydd som binda eller tampong.

Hur ofta måste menstrosan bytas?

Det beror på flödet och hur snabbt blodet kommer. När menstrosans yta förblir våt och den inte längre absorberar mer vätska är det dags att byta. Om du valt en trosa med låg absorption kan du behöva byta oftare, medan en trosa med absorption hög eller super kan ofta bäras mellan 10-24 timmar utan att behöva bytas.

Funkar menstrosa vid riklig mens?

Ja, de funkar bra! Välj en trosa med så hög absorption som möjligt och av hög kvalitet. Om mensen är väldigt riklig kan du behöva byta något oftare än vid lättare flöde. Prova dig gärna fram så lär du dig snart hur trosorna fungerar under olika dagar i cykeln.

Blir det inte ofräscht och äcklig lukt i menstrosa?

Nej. Att bära binda under många timmar kan ofta leda till en fuktig känsla och obehaglig lukt eftersom bindan ofta består av ett tätt plastskikt. Menstrosan däremot är gjord i material som låter huden andas och därmed kan luften cirkulera - vilket motverkar bakteriebildning, fukt och lukt. Det innebär att blodet inte luktar annat än blod och att miljön för underlivet känns torr och fräsch längre. 

Hur tvättar man menstrosan?

Att tvätta sin menstrosa är väldigt enkelt. Börja med att skölja trosan i kallt vatten tills vattnet blir ofärgat. Antingen kan du sedan låta den torka eller tvätta direkt i maskin om du har möjlighet. Tvätta i maskin i 40 grader med vanligt tvättmedel tillsammans med annan tvätt. Använd gärna tvättpåse för att skydda trosan mot vassa detaljer och undvik blek- och sköljmedel. Hängtorka trosan tills den är helt torr. Sen är det bara att använda den om och om igen…

Prova menstrosor från Comfydence. Alltid 60 dagars Prova-På-Garanti på första trosan

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.