Har du tröttnat på tamponger som läcker, bindor som halkar på sned och trosskydd som knölar sig i trosan? Är du trött på att byta mensskydd på jobbet och offentliga toaletter eller undrar du vad de egentligen innehåller?  Har du testat menskopp men aldrig kommit överens med den? Då ska du absolut prova menstrosor- alltså tvättbara trosor med inbyggt mensskydd.

Här är fem goda anledningar att testa menstrosor:

Sitter alltid på plats

Menstrosorna sitter alltid bekvämt på plats även om du rör dig, sportar eller vrider dig i sömnen. Trosornas tunna vaddering och läckagespärr går ända ut i kanterna och hindrar blodet från att läcka ut. Många modeller har ett skydd som går långt upp både fram och bak på trosan vilket ger extra skydd på natten.

Bekvämt & säkert

Menstrosor känns som lika sköna och bekväma som vanliga trosor. De har en tunn men effektiv vaddering i flera lager med olika funktion. Tyget intill huden släpper igenom blod och håller ytan torr & fräsch. Därefter suger absorberande textil upp blodet och kapslar in det. Till sist finns en fukt-skyddande textil som hindrar läckor och fläckar på trosor, byxorna, lakan och möbler.

Skonsamt och naturligt 

Tamponger, bindor och trosskydd kan vara behandlade med både blekmedel och kemikalier. Med menstrosor kan du undvika främmande ämnen och vet alltid vad du har för material intill kroppen. Menstrosorna är, till skillnad från många bindor & trosskydd, sydda i material som andas.  Luften tillåts att cirkulera i trosan vilket motverkar både lukt, fukt och bakterietillväxt och behåller en skonsam miljö för underlivet.

Färre byten

Hur länge man kan bära en menstrosa beror på hur mycket man blöder, hur snabbt flödet kommer och hur hög absorption trosan har. Dessutom beror det på menstrosans kvalitet eftersom det finns stora kvalitetsskillnader mellan olika varumärken.
Det är alltid bäst att själv prova sig fram till hur länge det känns bekvämt att använda samma trosa. Generellt sett kan man säga att en trosa med absorptionsnivå hög eller super kan användas 10-24 timmar av många kvinnor med normal eller riklig mens. Du vet att det är dags att byta när ytan förblir våt och trosan inte förmår absorbera mer vätska.

Bra för plånbok & planet

Att välja menstrosor är positivt ur flera miljöaspekter. Det minskar konsumtionen av plast och de resurser som går åt till att tillverka engångsskydd såväl som det minskar avfallshanteringen. Menstrosor har lång livslängd och är de av god kvalitet kan de användas under flera års menscykler. För många innebär det även en uppsida i plånboken då de ersätter mängder av engångsskydd och dessutom förstörda underkläder.

Testa Comfydence menstrosor riskfritt med 60 dagar Prova-på-Garanti

Vad är Comfydence?

Vi, Anna & Linda, som driver Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens och intimbesvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanliga kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer menstrosor med inbyggt skydd för en bekvämare mens utan krångel. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet. Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över. 

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.