Hur mycket man blöder under mens är individuellt. Det kan ju kännas som stora mängder blod men vanligtvis är det inte så mycket. Mensens mängd kan variera från gång till gång och när man är ung är det vanligt att mensen är oregelbunden. Är du orolig för att blöda för mycket eller för lite  - eller om du har andra frågor om din mens - är det alltid bra att vända sig till Ungdomsmottagningen eller Vårdcentralen. 

Normal mens: 

Det skiljer sig från person till person hur mycket man blöder under mens och och även hur länge man blöder kan variera ganska mycket. Många blöder ungefär en halv deciliter (50ml) under en menscykel och upp till 80ml räknas mensen som normal

Riklig mens: 

När man blöder mycket under mens har man riklig mens eller menorragi. Ungefär 10-20% av kvinnor i fertil ålder har riklig mens. Det är regelbundet återkommande blödningar som är rikligare och/eller mera långvariga än den normala menstruationen med en total volym på över 80ml.

VIKTIGT! Om du blöder rikligt finns en risk att du drabbas av blodbrist. Det kan leda till trötthet, depression och minskad ork vid motion. Vid riktigt låga värden kan man svimma och i värsta fall skada sig. Om du har riklig mens bör du kontrollera ditt blod- och järnvärde hos en läkare med jämna mellanrum och diskutera olika möjligheter till behandling.

Menstrosor för alla olika flöden: 

Oavsett hur mycket man blöder vid mens så är menstrosor ett bekvämt, enkelt och hållbart skydd. Eftersom trosorna har ett inbyggt skydd som suger upp blodet håller sig ytan torr och trosorna skyddar från läckage och fläckar. 

Menstrosorna kan helt ersätta andra skydd och kan användas i upp till 24h. Därefter tvättas de i maskin och kan användas om och om igen. Eftersom de har en lång livslängd är menstrosor ett mer hållbart alternativ än engångsprodukter 

Då kvinnor är olika finns även Comfydence trosor i olika varianter för olika mensflöden. Eftersom de har absorptionsnivå Lätt, Medel, Hög och Super är de ett bra och säkert skydd för allt från lätt till riklig mens.

SE ALLA MENSTROSOR HÄR>>

Så här säger Camilla som använt trosan Get Cozy: 

⭐⭐⭐⭐⭐ 

get cozy menstrosa

Snart ska jag opereras för mina rikliga blödningar. Ska göra en värmebehandling av livmoderhinnan. Era trosor med superabsorption är det enda skydd som funkat för mig de dagar då mensen är som värst. Inte ens största tampongerna har alltså fixat mitt stundtals kraftiga och snabba flöde. Jag har aldrig blött "igenom" trosorna. Känner bara att det känns varmt å fuktigt, då vet jag att det är dags att byta. / Camilla

 KÖP MENSTROSOR MED PROVA-PÅ-GARANTI>>

Vad är Comfydence?

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens och intimbesvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över. 

COMFYDENCE

Fick du svar på dina frågor om hur mycket man blöder vid mens? 

Taggad: mens riklig mens

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.