Comfydence menstrosor är ett enkelt, diskret och tryggt alternativ till andra mensskydd. Våra trosor finns i många olika storlekar och passar utmärkt för barn och ungdomar som vill hitta ett diskret och enkelt skydd som underlättar vardagen. 

Våra menstrosor finns i många modeller, material och storlekar. Trosorna har olika absorptionsnivåer för olika behov. 

Vad är en menstrosa?

Menstrosor är ett relativt mensskydd som alltså kan ersätta binda, tampong och trosskydd. Eftersom trosorna har ett inbyggt skydd absorberar de och stänger in vätska och skyddar mot läckage och fläckar. 

Menstrosorna kan användas i många timmar och upp till ett helt dygn.  Eftersom trosornas material andas håller de sig fräscha hela dagen eller natten.  

Efter användning sköljer man trosorna i kallt vatten och tvättar dem i maskinen. Eftersom de är återanvändbara - och håller minst 50 tvättar-  är de ett väldigt hållbart alternativ. 

Så funkar menstrosor för barn och ungdomar

Det här med absorberande trosor är ganska enkelt. Trosorna känns som vanliga underkläder men har ett tunt skydd som absorberar vätska och skyddar mot läckage. Trosornas skydd kan antingen sitta diskret enbart i grenen eller sträcka sig ända från främre resår till bakre resår. 

Skyddsområdet

På respektive produktsida finns en tydlig skiss över skyddets sträckning (markerat i svart). För att undvika risk för blodfläckar i sängen rekommenderar vi en trosa med skydd över hela baken eller både bak och fram. 

        baksida
Exempel: här är sträckningen på trosan Friday Feeling. 

Material

Skyddet i trosan består av olika lager av textil. 
-Närmast kroppen finns ekologisk bomull som håller ytan torr och släpper igenom vätskan. 
-Därefter finns ett eller flera absorberande skikt som suger upp vätskan. 
-Slutligen finns en fuktspärrande textil som förhindrar alla fläckar och läckor.
Här kan du läsa mer om tvätt och material i Comfydence trosor.

material

 

Trosans material tillåter luften att cirkuera och därmed känns ytan torr, det skapas ingen instängd lukt och miljön är skonsam för underlivet.

Absorptionsnivåer

Trosorna finns i fem olika absorptionsnivåer beroende på flöde. Med hjälp av vår guide kan du lätt hitta den absorptionsnivå och modell som passar just dig. 

Menstrosan är ett bra mensskydd för barn & unga

När man nyligen fått mens kan det känns ovant och krångligt att behöva använda mensskydd. För många barn och unga kan det vara besvärligt att behöva tänka på att ta med sig skydd till skolan, att byta vid olämpliga tillfällen och att riskera att blöda igenom.  

Menstrosor är därför ett diskret och bekvämt mensskydd som är väldigt uppskattat av barn och nyblivna mensare. De är enkla att hantera och behöver alltså inte bytas lika ofta som engångsskydd.

Då trosorna har läckageskydd finns det inte risk att blöda igenom kläder eller sängkläder. Eftersom de ser ut och känns som vanliga trosor är det ett enkelt och bekvämt skydd som gör mensen enklare. 

Eftersom trosorna alltid sitter på plats och har en läckagespärr är det ett utmärkt skydd när man sover eller sportar. 

Menstrosor i små storlekar 

Comfydence har flera menstrosor i mindre storlekar. Flera av våra modeller finns i storlekar från 146 cl (3XS) till 56 (5XL). Använd gärna filtreringen i shopen för att hitta rätt. På varje produktsida finns en utförlig storleksguide för att välja rätt. Skulle trosan ändå inte passa så gäller alltid 60 dagars returrätt på oanvända trosor.

Vilken menstrosa passar för barn & unga flickor? 

Comfydence har många modeller av menstrosor för olika flöden. Trosorna finns i absorptionsnivåerna Lätt, Medel, Hög, Super och Ultra. Man väljer absorptionsnivå utifrån om man har lite, måttlig eller riklig mens och de kan alltså helt ersätta andra skydd. 

Alla Comfydence menstrosor passar flickor och kvinnor i olika åldrar men särskilt uppskattade är modellerna Get Cozy, Just Chillin, Be Softy, Happy Days och Hippy Yay. 

Så här säger några föräldrar om menstrosorna: 

 

Just Chillin ⭐⭐⭐⭐⭐
Köpte till dottern dom är supernöjd! Jättesmidigt i skolan att slippa greja med andra skydd👍 / Maria S

 

Get Cozy ⭐⭐⭐⭐⭐
Så nöjd. Köpte dessa till min 11-åriga dotter. Hon tycker det är både pinsamt och svårt att hålla på med bindor i skolan och framförallt på gymnastiken. Med dessa behöver ingen veta om att hon har mens och hon behöver inte oroa sig för fläckar på kläderna. Kommer att köpa fler framöver! / Emma 

 

Hippy Yay ⭐⭐⭐⭐⭐
Min dotter tycker dom är super sköna och mycket smidigare ha när man är på skolan. / Johanna

Be Softy ⭐⭐⭐⭐⭐
Trygga, snygga och sköna. Köpte dessa till min dotter som har riklig mens. Vi är en aktiv familj och med de här har hon sluppit tänka på att byta eller att det ska läcka och kunnat vara en hel dag på fjället. De som är snyggast och skönast är de med ben, tycker hon och hade önskat fler varianter av dem. / Eleonor

Menstrosor för bad och simning

Att bada i vanliga menstrosor är inget vi rekommenderar. Det absorberande skyddet suger åt sig vatten och trosan kan bli tung och obekväm. Men Comfydence har även baddräkt och badtrosor med inbyggt mensskydd speciellt utvecklade för att underlätta att bada med mens.

Prova menstrosor med Prova-På-Garanti

Hos Comfydence är det alltid prova-på-garanti på den första menstrosan. Du kan alltså använda trosan i upp till 60 dagar. Skulle du inte vara nöjd får du pengarna tillbaka. Läs mer om Prova-på-Garantin. 

Läs mer om mens hos barn och ungdomar

Vill du veta mer om mensen och hur kroppen utvecklas under puberteten finns mycket bra information hos 1177.se och UMO.se

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.