Tvätt- och skötselråd

Varje gång en absorberande trosa används ersätter den i genomsnitt fyra engångsskydd.

Ta hand om dina trosor för att ge dem en lång livslängd. Då gör du en insats för miljön utan att kompromissa på varken bekvämlighet eller hälsa.

Sköt om dina trosor

  • Tvätta alltid dina Comfydence trosor innan du använder första gången. Det förbättrar uppsugningen.
  • Skölj trosorna i kallt vatten efter användning. Antingen tvättar du direkt i maskin eller hängtorkar innan de åker i tvättkorgen i väntan på tvätt.
  • Det går utmärkt att tvätta dem i maskin tillsammans med andra kläder. Använd en tvättpåse för att undvika att de skadas av vassa kanter. 
  • Självklart kan trosorna handtvättas precis som annan tvätt vid behov.
  • Använd inte blekmedel eller sköljmedel.
  • Trosorna hängtorkas! Ingen torktumling eller strykning.

NYHET! Tillägg tvätt & skötselråd

Comfydence absorberande trosor är märkta för att tvättas i maximalt 40 grader. Vi har nu gjort ett test där vi utvärderat om bomullstrosorna kan tvättas i 60 grader och vill därför göra följande tillägg. Observera att tillägget inte gäller samtliga av våra trosor.

”Comfydence absorberande trosor med bomull som yttermaterial och vanlig resår i kanterna, kan tvättas i 60 grader. Observera att trosans elasticitet och färg utsätts för högre slitage. För att ge trosan maximal livslängd rekommenderar vi fortfarande 40 graders tvätt och att låta trosan hängtorka.”

Gäller Comfydence absorberande trosor i bomull & resår

Comfydence absorberande trosor i andra material än bomull är inte testade i högre gradantal än 40 ännu. Att vi inte inkluderar Stay Lazy i listan över trosor som kan tvättas i 60 grader, beror på dess spets.

Materialen

Comfydence trosor finns i flera olika tyg, modeller och färger. Välj mellan skimrande och lätt nylon, bekväm bomull eller mjukaste bambu. Precis som vi kvinnor är de lika på insidan men med olika stil och utseende. Längst in närmast kroppen ligger ett lager ekologisk bomull, som absorberar snabbt och ger en torr yta.

Därefter finns två eller fler lager bomull/microfiber som absorberar. Ett lager polyester (TPU) med en fuktspärrande beläggning hindrar fukten att tränga igenom. Längst ut är trosans yttertyg som beror på vilken modell du valt. På produktsidan hittar du information kring materialen i respektive trosa. 

Har du några frågor blir vi jätteglada om du hör av dig.

Missfärgade trosor

Ibland uppstår ljusa fläckar i trosornas gren. Det är mycket vanligt och fläckarna är inte smuts eller rester av mensblod/flytningar. Fläckarna beror på att tyget bleks av kroppsvätskornas PH. PH-värdet är personligt och kan variera över tid. Fläckarna går inte att tvätta bort men är inget att oroa sig över. Vill du veta mer så läs vår artikel om ämnet här>>

Hitta svaret på fler vanliga frågor HÄR

Testa Comfydence trosor utan risk med vår Prova-på-Garanti. Pengarna tillbaka om du inte är nöjd.