Tvätt- och skötselråd

Varje gång en absorberande trosa används ersätter den i genomsnitt fyra till fem engångsskydd.

Ta hand om dina trosor för att ge dem en lång livslängd. Då gör du en insats för miljön utan att kompromissa på varken bekvämlighet eller hälsa.

Sköt om dina trosor

Tvätta alltid dina Comfydence trosor innan du använder första gången. Det förbättrar uppsugningen.

Tvättråd: 

  • Skölj trosorna i kallt vatten efter användning.
  • Tvätta dem därefter direkt eller låta dem torka och tvätta dem senare. 
  • Tvätta trosorna i maskin i 40 grader (se tillägg nedan kring temperatur). Använd inte blekmedel eller sköljmedel. Det går utmärkt att tvätta trosorna tillsammans med andra kläder. Använd en tvättpåse för att undvika att de skadas av vassa kanter. 
  • Självklart kan trosorna även handtvättas. Följ råden som framgår på det tvättmedel du använder. 
  • Hängtorka trosorna. Undvik torktumling och strykning.

Tillägg tvätt & skötselråd

Comfydence absorberande trosor är märkta för att tvättas i maximalt 40 grader. Vi har nu gjort ett test där vi utvärderat om bomullstrosorna kan tvättas i 60 grader och vill därför göra följande tillägg. Observera att tillägget inte gäller samtliga av våra trosor.

”Comfydence absorberande trosor med bomull som yttermaterial och vanlig resår i kanterna, kan tvättas i 60 grader. Observera att trosans elasticitet och färg utsätts för högre slitage. För att ge trosan maximal livslängd rekommenderar vi fortfarande 40 graders tvätt och att låta trosan hängtorka.”

Gäller Comfydence absorberande trosor i bomull & resår

Comfydence absorberande trosor i andra material än bomull är inte testade i högre gradantal än 40. Att vi inte inkluderar Stay Lazy i listan över trosor som kan tvättas i 60 grader beror på att spetsen kan skadas. 

Våra material

Comfydence trosor finns i flera olika tyg, modeller och färger. Precis som vi kvinnor är de lika på insidan men med olika stil och utseende.Välj mellan skimrande och lätt nylon, bekväm bomull eller mjukaste bambu. Alla trosorna har en insida av ekologisk bomull som absorberar snabbt och behåller en torr yta.

Inuti trosans skydd finns två eller fler lager bomull eller microfiber som absorberar. Ett lager polyester (TPU) med en fuktspärrande beläggning hindrar fukten att tränga igenom. Längst ut är trosans yttertyg som beror på vilken modell du valt. På produktsidan hittar du information kring materialen i respektive trosa. 

Har du några frågor blir vi jätteglada om du hör av dig.

Utan antibakteriell behandling

Comfydence trosor innehåller inte antibakteriell behandling. En antibakteriell behandling innebär att man tillsätter biocider i form av exempelvis silver i syfte att motverka bakterietillväxt. Undersökningar visar att sådan behandling kan vara allergiframkallande och inte håller över tid, utan spolas ut med tvättvattnet med mycket negativa miljökonsekvenser.

Missfärgade trosor

Ibland uppstår ljusa fläckar i trosornas gren. Det är mycket vanligt och fläckarna är inte smuts eller rester av mensblod/flytningar. Fläckarna beror på att tyget bleks av kroppsvätskornas PH. PH-värdet är personligt och kan variera över tid. Fläckarna går inte att tvätta bort men är inget att oroa sig över. Vill du veta mer så läs vår artikel om ämnet här>>

Hitta svaret på fler vanliga frågor HÄR

Testa Comfydence trosor utan risk med vår Prova-på-Garanti. Pengarna tillbaka om du inte är nöjd.