Vi får ofta höra att menstrosor är dyrt och därför djupdyker vi i ännet för att ta reda på om det faktiskt är så, eller om menstrosor kan betraktas som ekonomiska?

Jämförelsepris engångsskydd mot menstrosor

Till att börja med så kan det vara klokt att fundera över vad som är den faktiska jämförelsen. Är det en vanlig trosa, ett mensskydd (i så fall vilken typ & i vilken kvalitet), merkostnader på grund av dålig funktion …?

Listan kan göras lång och komplex, men låt oss för enkelhetens skull inte väga in alla faktorer. Vi gör en jämförelse rakt av – skydd mot skydd sammanvägt med hur ofta de behöver bytas.

Hur länge håller en Comfydence trosa och hur många skydd ersättas?

En trosa från Comfydence håller i upp till 24 h och ersätter i snitt 4 skydd per användning. Trosorna är testade att hålla i 50 tvättar, vilket innebär att de ersätter 200 skydd. Ofta kan trosorna hålla betydligt längre än så, om du följer tvättinstruktionerna.  Antal ersatta skydd beror också på vilken nivå på absorption som används. Högre absorption kan användas längre, ersätter fler skydd och menstrosorna blir därmed mer ekonomiska.

Kostnad per användning kan räknas som trosans pris delat med 50 ggr. Med Comfydence priser blir det mellan 4-9 kr räknat per dygn.

Vad kostar då engångsskydd?

Här finns så klart en stor variation beroende på märke, funktion och innehåll. Väljer du ekologiska/miljömärkta produkter är de dyrare, en större förpackning är billigare än en mindre osv. Via enkla sökningar online, så kan vi konstatera att en rimlig jämförelse är 2 kr/st. Det finns både billigare och dyrare alternativ (mellan ca 1-4 kr/st är inte ovanligt).

Engångsskydden byts oftast i samband med toalettbesök, men inte tvingat givetvis. Vi räknar med att engångsskydd byts minst 4 gånger per dygn vilket ger en kostnad på 4 x 2 kr= 8 kr.

Billiga eller dyra menstrosor

När vi lanserade Comfydence menstrosor, så hade ingen riktigt satsat och börjat sälja detta på den svenska marknaden. Vi gjorde omfattande kalkyler och avvägningar kring prissättningen. Lönsamt företag var viktigt, men underordnat produkternas kvalitet. Eftersom vi var först ut, så var det väldigt angeläget att bygga förtroende för produkterna. Vi har därför satsat stora resurser på kvaliteten med alltid ekologisk bomull närmast kroppen, villkoren för producenten, ingen antibakteriell behandling, att funktionen ska vara den bästa, samt att det finns många storlekar och passformer. Sist men inte minst, så erbjuder vi också prova på garantin, som gör att du kan prova funktionen utan risk.

Det går absolut att hitta billigare trosor än Comfydence. Baserat på våra egna erfarenheter av att ha testat oss igenom mängder av trosor, av så väl lågpris som hög kvalitet, så vet vi att kvalitet lönar sig i längden. Det handlar om trygghet – hur väl de håller för läckage och hur länge de kan användas. Det är som med engångsskydd, att en billig trosa behöver bytas oftare.

Comfydence menstrosor är ekonomiska - inte dyra

Som summering kan vi konstatera att menstrosor från Comfydence snarare är ekonomiska än dyra. De står sig väl i jämförelsen mot engångsskydd med ett jämförelsepris per användning om 4-9 kr. Sedan är det förstås individuellt hur många skydd som används och hur länge de håller. 

Köp fler - betala mindre

Vill du göra Comfydence trosor än mer ekonomiskt? Köp flera Comfydence trosor vid samma tillfälle, så dras automatiskt en rabatt av i kassan. Kostnaden minskar beroende på antal.

2 trosor ger 5% rabatt

3 trosor ger 10% rabatt

5< trosor ger 15% rabatt

Vi har också ofta samarbeten där du kan hitta koder för fri frakt. 

 

 

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.