Kanske stora ord, men faktum är att vi inte myntade begreppet trosrevolution helt själva. Comfydence är medlemmar i TEKO och när vi intervjuades där föddes uttrycket. Vad innebär egentligen en trosrevolution? Jo det är helt enkelt så att en ny teknik med absorberande trosor skapar ett helt nytt beteende. Kvinnor och icke binära får ett helt nytt sätt att hantera och skydda sig mot läckage från mens, svett och flytningar. Vad är då en trosrutin? - Ja, helt enkelt vilka trosor som används när.

Fultrosorna i allas våra byrålådor.. ;-)

Fultrosor - kanske har du ett annat begrepp, men gissningsvis finns det trosor i din byrålåda som ser ut så? För visst är de trosor som du oftast använder när du har mens, inte de finaste precis? Kanske är de så där lite lagom uttänjda och missfärgade från att ha hamnat i fel tvätthög. Kanske har de någon resår som släppt eller bara är så stora så att de inte på minsta sätt klämmer på magen.

Någon borde ju börja, så ja - här är ett par av de trosor jag tidigare använde då jag hade mens. Sedan mer än ett år använder jag bara trosor med inbyggt skydd under mensen, så därför hade dessa hamnat långt ner i byrålådan. De uppfyller flera av kriterierna jag nämnde ovan – missfärgningar – trasig resår och kanske inte de finaste på skalan.

Absorberande trosor har helt revolutionerat mitt beteende och skapat en ny trosrutin kring min mens. Rutinen bygger på olika absorptionsnivå, men också så klart lite vad jag har i kalendern för dessa dagar (jobb, fritid etc). Utan att tänka i medicinska termer, så ser jag min mens i tre faser.

Dag 1 & 5 - I väntan på eller lite blödning

Jag får oftast för mig att mensen ska komma lite tidigare än den faktiskt gör. Innan jag började med absorberande trosor brukade jag använda antingen trosskydd eller tampong i väntan på. Med åren blev tampong allt mer obekvämt och torkade ut mina slemhinnor, så det blev ibland trosskydd istället. Jag kunde använda flera engångsskydd i varje cykel bara för min trygghetskänsla – de kom aldrig till sin verkliga användning. När det gäller trosor använder jag antingen en med lätt+ eller medeluppsugning dessa dagar. Hippy Yay, Friday Feeling eller Good Mood passar bra.

Dag 2 - Jag blöder massor och har ont

Den här dagen skulle jag gärna slippa om jag kunde. Jag får normalt byta engångsskydd minst varannan timme och jag har råkat ut för många läckor – på jobbet, tunnelbanan, i bilen eller bara hemma i soffan ☹ Nu oroar jag mig inte alls om jag använder en Get Cozy, Stay Lazy, Soft Bliss eller What’s up i ca 10-12 timmar denna dag. Brukar sätta på mig en trosa med superabsorption på morgonen och klara hela arbetsdagen minst.

Dag 3-4 - Blödningen är måttlig

Dessa dagar har tidigare inneburit att jag bytt skydd när jag varit på toaletten. Faktum är att när jag har mens så går jag också på toa oftare – mensen sätter liksom fart på hela systemet. Nu glömmer jag nästan bort mensen, då jag kan använda ett par trosor från morgon till morgonen nästa dag. När jag byter passar jag på att skölja upp de jag har använt. Ofta inleder jag med Get Cozy för att den är så otroligt skön för att följa efter med Happy Days eller Friday Feeling.

Trosrutinen

Trosrevolutionen skapade en ny trosrutin. Jag kombinerar trosor i olika absorptionsnivå för mer frihet och mindre krångel. ?

Dag 1 & 5:       Hippy Yay, Friday Feeling eller Good Mood.

Dag 2:             Get Cozy, Stay Lazy eller What’s up

Dag 3-4:         Get Cozy, Happy Days eller Friday Feeling

Modellerna anpassar jag givetvis också till vad jag gör och hur jag klär mig för dagen.

Tack trosrevolutionen!

Det finns massor med fördelar med absorberande trosor, allt känns lite lättare då jag;

✔ slipper tänka på att köpa bindor, tamponger eller trosskydd.?

✔ slipper använda engångsskydd i onödan (mensen ska ju komma nu, eller ??

✔ slipper fundera på var jag ska slänga engångsskydden eller behöva linda in i extra toapapper ?

✔ lever lite mer hållbart ♻

✔ känna mig friare, bekvämare och tryggare ?

✔ sover bättre (ja, skydd upp till bakre resåren kan rädda nattsömnen) ?

Min trosrutin känns som ett riktigt lyft mot tidigare, den var inte ens svår att vänja sig vid. Prova du också ?

Vad är Comfydence?

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens och intimbesvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanliga kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över. 

COMFYDENCE

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.