Expressen Hälsoliv testar menstrosor

I juni 2023 testade Expressen ett urval av menstrosor från olika varumärken. Testvinnare blev menstrosan Stay Lazy - super absorption som fick fem getingar och omdömet: 

"Snygg och mjuk trosmodell som gör sitt jobb med bravur. Mensen sugs upp fort, vilket gör att trosan känns torr, och det går att ha den på sig länge utan att behöva byta. Den inbyggda bindan är lång och går upp till midjesömmen baktill. Vadderingen är rejäl både i grenen och där bak, men trots det känns trosan inte klumpig. Spetsen är en fin detalj, den är både prydsam och i väldigt stretchig resår. Det här blev en testfavorit eftersom den är snygg, bekväm och håller sig torr även vid väldigt riklig mens."

expressen bäst i test menstrosor

Här är menstrosorna som är bäst i test enligt Expressen.  

Liv Livmoders test av menstrosor

Kolla gärna in Liv Livmoders test av 4 olika menstrosor ❤ Liv Livmoder har testat Comfydence modell What´s Up med Superabsorption. 

Vad är menstrosor

Ni är många som undrar hur och om Comfydence menstrosa eller absorberande trosa fungerar. Skyddar de verkligen mot fläckar? Hur ofta måste man byta? Är det inte obekvämt?

Menstrosan funkar jättebra istället för bindor och trosskydd vid mens. Men trosan funkar också vid andra intimläckage som flytningar och svett. En tunn vaddering i grenen suger upp mycket vätska och materialen som andas bevarar en torr känsla förhindrar dålig lukt. Vid rikligt flöde av mens kan de allra flesta använda samma trosa under ett helt dygn utan att det känns kladdigt eller blött. Enkelt, bekvämt hållbart alltså.

Linda testar menstrosa:

Kolla in vår film på Youtube så förklarar vi mer - här visar vi genom att hälla i vätska att de både skyddar mot läckage och fläckar. Sedan visar vi hur enkelt det är att tvätta trosorna i maskin.

I filmen visar vi hur vi trycker i 22ml färgat vatten i trosan. Den klarar att absorbera mer. Något vi har märkt under våra tester är att hur mycket trosorna klarar att absorbera beror på hur snabbt det kommer och i vilken omfattning. Alltså kan uppsugningen variera beroende på flöde.

Det bästa sättet att förstå hur de fungerar är att själv testa. Comfydence erbjuder en prova på garanti under 60 dagar. Är du inte nöjd med hur din trosa fungerar får du pengarna tillbaka.

Du kan alltid vara trygg med att ingen använt trosorna du köper från oss. Alla trosor har en hygiensticker som man tar bort innan man använder dem.

Vem kan använda menstrosor? 

Menstrosor kan ersätta andra mensskydd och funkar för de allra flesta. Trosorna finns med olika nivå av absorption för att klara av olika flöden. De är perfekta för nya mensare som vill ha ett diskret och enkelt skydd och det går utmärkt att sova i trosorna (och äntligen slippa mensfläckar i sängen).

Fördelarna med menstrosor jämfört med andra skydd är många och de uppskattas av väldigt många kvinnor för att de ger en helt ny känsla av frihet

  • De är bekväma och känns som vanliga underkläder
  • De sitter alltid på plats och hindrar läckage
  • De motverkar både fukt och lukt
  • De tvättas enkelt och har lång livslängd 

Helt enkelt ett tryggt, bekvämt och hållbart skydd som ersätter bindor och tamponger. Comfydence trosor är dessutom utvecklade för att hålla även för flytningar, avslag och svett vilket gör dem användbara under olika perioder i livet. 

Vilken trosa ska jag välja? 

Bland Comfydence menstrosor finns många olika modeller att välja bland. 

Börja med att definiera vilken absorptionsnivå du behöver för ditt flöde. Är du osäker rekommenderar vi att börja med nivå super- så kan du vara trygg i många timmar. I butiken kan du använda sorteringsfunktionen för att hitta rätt.

Välj därefter vilken modell du gillar. Vi har trosor för många olika kroppar  och tillfällen och i sortimentet kan du välja bland vanliga briefs, tanga, boxer, trosor med hög midja och string. Se alla modeller här

När du hittat din trosa är det dags att välja storlek. De allra flesta modeller har storlekar som är jämförbara med andra varumärken. Men vill du vara säker på att den ska passa så finns en detaljerad storleksguide på respektive produktsida.

Så länge håller menstrosorna

Det är enkelt att ta hand om menstrosorna. Efter användning ska de sköljas ordentligt i kallt vatten. Därefter kan de tvättas i maskin med annan tvätt i 40 grader. Tvätta dem med vanligt tvättmedel och undvik skölj - eller blekmedel. De kan kan fördel tvättas i tvättpåse så att de inte skadas av exempelvis blixtlås eller vassa detaljer på andra plagg. Efter tvätten ska trosorna hängtorka innan de är redo att användas igen. 

Comfydence trosor kan tvättas i 60 grader men det är inget vi rekommenderar eftersom det sliter på färger och material och riskerar att förkorta livslängden. Trosorna blir rena och fräscha även i 40 graders tvätt. 

Comfydence menstrosor är gjorda av hållbara material med lång livslängd. De är testade att hålla minst 50 tvättar men tar man väl hand om trosorna så håller de mycket längre än så. 

Enkelt att returnera

Skulle din menstrosa ändå inte passa så kan du enkelt returnera den. Prova den med andra trosor under och spara förpackning och etiketter. Behöver du returnera trosan kan du göra det enkelt med den medföljande returetiketten. Läs mer om vår returpolicy.  

Prova-på-Garanti när du testar menstrosor

Du har väl inte missat att du har 60 dagar Prova-på-Garanti på en av de trosor du köper? För att du ska kunna testa våra trosor utan risken att bli besviken så har du möjlighet att prova en trosa - under din mens - i upp till 60 dagar. Gillar du dem inte får du pengarna tillbaka utan krångel. Läs mer om vår garanti här 

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.