Vi ville hitta bästa menstrosan

Vi trodde väl aldrig att vi skulle börja utveckla och sälja menstrosor. Allt började när vi av en slump hittade menstrosor utomlands och blev nyfikna. Idén var ju genial. En trosa som samlar upp mensen, förhindrar läckage och kan bäras hela dagen. Det skulle ju innebära att man slipper bindor som rör sig, krångliga byten vid olämpliga tillfällen och ovälkomna mensfläckar i sängen eller på kläderna.

Menstrosor finns från en rad olika varumärken över världen exempelvis Modibodi, Thinx, Knix och Femtis. För att hitta en favorit beställde vi mängder av trosor och inväntade mensen för att kunna testa på riktigt. Till en början fanns ingen tanke på att utveckla egna menstrosor men vi ville veta vilka som var bäst för att själva kunna använda dem och rekommendera till vänner.

Ju fler menstrosor vi testade och ju mer vi satte oss in i ämnet desto mer intresserade blev vi. Då skillnaderna var stora ville vi förstå hur bästa tänkbara menstrosa skulle vara konstruerad. Vi klippte upp trosorna, jämförde materialen, testade med vätska, drog i sömmar och tvättade på olika temperaturer.

Efter att ha testat trosor för tusentals kronor hade vi ändå inte hittat en perfekt menstrosa. Flera av trosorna vi provade hade dålig uppsugning och läckte. Andra var behandlade med miljöstörande ämnen eller hade dålig passform. I jakten på den bästa menstrosan föddes tanken att själva utveckla menstrosor med bästa funktion, passform och material.

Olika mycket mens

Hur mycket mens man har varierar mycket från person till person och i olika perioder i livet. Även under menscykeln har många kvinnor ett flöde som förändras. Det är vanligt att man inte vet riktigt hur mycket man blöder och därför är det väldigt svårt att jämföra sitt flöde med andras eller att ge rekommendationer för exakt vilket mensskydd som passar eller hur länge det skyddar. Ofta börjar mensen med endast några droppar eller väldigt liten blödning för att under dag 2-3 bli som rikligast och sen bli mindre tills den slutar. Men som sagt, det är olika för alla och ingen exakt sanning. 

Läs mer om hur mycket man egentligen blöder här: Hur mycket blöder man under mens. 

Bästa menstrosorna för mycket mens

Vilka menstrosor som passar bäst beror inte bara på hur mycket mens man har utan även hur länge man kan använda dem. En trosa med högsta absorption suger upp en stor mängd vätska och skyddar därför bäst vid riklig eller mycket riklig mens. Men även om mensen är måttlig kan en trosa med högsta uppsugning vara det bästa om man inte har möjlighet att byta på många timmar eller vill kunna sova en hel natt med trosan. Här är några av Comfydence mest populära trosor med absorptionsnivå Super som kan användas i upp till 24h. Alla våra trosor med superabsorption är extra säkra eftersom de har skydd som sträcker sig upp längst hela baken. 

Get Cozy - Super absorption

Soft Bliss - super absorption 

What´s Up - super absorption:

Läs Camillas tips på ett mensskydd som fungerar för riklig mens

Bästa menstrosorna för medelmycket mens

Under de dagar då mensen är måttlig kan man välja en trosa med lägre absorption. Vi rekommenderar alltid att man börjar med en trosa med högst uppsugningsnivå. När man använt den under några menscykler brukar man ha bättre koll på sitt eget flöde och då kan man själv bedöma om en trosa med hög eller medel absorption funkar. När man provar trosan är det bra att hålla lite koll då och då så att den inte blir full. När blodet stannar på ytan är det dags att byta. Trosorna med lägre absorptionsnivå har ett tunnare skydd med färre lager av absorberande tyg. De klarar därför att suga upp mindre, men kan kännas lite lättare och mer diskreta. 

High on Life - hög absorption

 

Just Chillin - medel absorption

Bästa menstrosorna för lite mens

Under mensens första och sista dagar är flödet ofta lätt och då passar en trosa med lätt eller medel absorption. Trosorna med medel absorption håller förvånansvärt mycket vätska och vid lätt mens kan de användas helt tryggt i upp till 24h. Trosorna med lätt absorption har inte lika mycket uppsugning men ett mycket effektivt läckageskydd. De är mycket lätta och diskreta och kan jämföras med trosskydd. Eftersom de är supertunna och diskreta är de ett perfekt skydd när man väntar på mensen eller under dagar med flytningar eller då man svettas.

Thong Along - medel absorption

Friday Feeling - medel absorption

Vill du veta mer om hur du väljer rätt menstrosa - här hittar du vår guide:
Så väljer du trosa

 

Bästa menstrosan utifrån modell och miljö

Sagt och gjort. Vi, Anna & Linda, bestämde oss att utveckla de menstrosor vi själva skulle vilja köpa. Viktigt för oss var att trosorna skulle ha en snygg och skön design, ha bästa tänkbara uppsugning och läckagespärr och även vara så hållbara som möjligt. Vi arbetar ständigt med att förbättra varje aspekt - men grundläggande är att våra trosor alltid har:

  • Insida av eko-bomull
  • Material som andas
  • Funktionell och återanvändbar förpackning
  • Textilier utan miljöstörande antibakteriell behandling
  • Utseende och passform utifrån svenska preferenser
  • Absorption som funkar för andra droppar flytningar och svett

Lansering av Comfydence menstrosor

Efter otaliga efterforskningar och mycket hårt arbete lanserade vi Comfydence första kollektion av åtta olika menstrosor i december 2020. Vi har fått mängder av bra tips och råd från våra kunder och sedan dess har vi lanserat ytterligare modeller i sortimentet.

Är Comfydence menstrosa den bästa?

Vi har gjort vårt bästa för att utveckla menstrosor av absolut högsta kvalitet. Det är upp till dig att avgöra om våra menstrosor är de bästa på marknaden. Skulle du vilja testa trosorna har du ALLTID PROVA-PÅ-GARANTI I 60 DAGAR på första paret.

Sammanfattning

När vi hittade menstrosor utomland bestämde vi oss för att testa oss fram till vilken vi tyckte var den bästa trosan och varför. Vi provade mängder av trosor vad gäller passform, materialval, absorption och läckskydd. När vi lärt oss massor om hur vi tycker en bra menstrosa ska konstrueras så bestämde vi oss för att utveckla en egen kollektion menssäkra trosor som levde upp till våra krav. 

Olika menstrosor är bäst beroende på flödet och hur länge trosan ska användas. I vårt sortiment är modellen Get Cozy den absolut mest populära trosan som passar för många kroppar och behov. Men vi har många andra modeller som passar bra vid olika situationer. Testa gärna en av våra absorberande trosor själv. Vi har 60 dagar returrätt så att du kan prova olika modeller (med andra underkläder under) och hitta den trosa som är bäst för dig. Har du några frågor? Mejla oss på hey@comfydence.se så hjälper vi dig. 

Vad är Comfydence?

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens och intimbesvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanliga kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över. 

COMFYDENCE

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.