Vi ville hitta bästa menstrosan

Vi trodde väl aldrig att vi skulle börja utveckla och sälja menstrosor. Allt började när vi av en slump hittade menstrosor utomlands och blev nyfikna. Idén var ju genial. En trosa som samlar upp mensen, förhindrar läckage och kan bäras hela dagen. Det skulle ju innebära att man slipper bindor som rör sig, krångliga byten vid olämpliga tillfällen och ovälkomna mensfläckar i sängen eller på kläderna.

Menstrosor finns från en rad olika varumärken över världen exempelvis Modibodi, Thinx, Knix och Femtis. För att hitta en favorit beställde vi mängder av trosor och inväntade mensen för att kunna testa på riktigt. Till en början fanns ingen tanke på att utveckla egna menstrosor men vi ville veta vilka som var bäst för att själva kunna använda dem och rekommendera till vänner.

Ju fler menstrosor vi testade och ju mer vi satte oss in i ämnet desto mer intresserade blev vi. Då skillnaderna var stora ville vi förstå hur bästa tänkbara menstrosa skulle vara konstruerad. Vi klippte upp trosorna, jämförde materialen, testade med vätska, drog i sömmar och tvättade på olika temperaturer.

Efter att ha testat trosor för tusentals kronor hade vi ändå inte hittat en perfekt menstrosa. Flera av trosorna vi provade hade dålig uppsugning och läckte. Andra var behandlade med miljöstörande ämnen eller hade dålig passform. I jakten på den bästa menstrosan föddes tanken att själva utveckla menstrosor med bästa funktion, passform och material.

Bästa menstrosan utifrån modell och miljö

Sagt och gjort. Vi, Anna & Linda, bestämde oss att utveckla de menstrosor vi själva skulle vilja köpa. Viktigt för oss var att trosorna skulle ha en snygg och skön design, ha bästa tänkbara uppsugning och läckagespärr och även vara så hållbara som möjligt. Vi arbetar ständigt med att förbättra varje aspekt - men grundläggande är att våra trosor alltid har:

  • Insida av eko-bomull
  • Material som andas
  • Funktionell och återanvändbar förpackning
  • Textilier utan miljöstörande antibakteriell behandling
  • Utseende och passform utifrån svenska preferenser
  • Absorption som funkar även för inkontinens, flytningar och svett

Lansering av Comfydence menstrosor

Efter otaliga efterforskningar och mycket hårt arbete lanserade vi Comfydence första kollektion av åtta olika menstrosor i december 2020. Vi har fått mängder av bra tips och råd från våra kunder och sedan dess har vi lanserat ytterligare modeller i sortimentet.

Är Comfydence menstrosa den bästa?

Vi har gjort vårt bästa för att utveckla menstrosor av absolut högsta kvalitet. Det är upp till dig att avgöra om våra menstrosor är de bästa på marknaden. Skulle du vilja testa trosorna har du ALLTID PROVA-PÅ-GARANTI I 60 DAGAR på första paret.

Vad är Comfydence?

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanliga kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, inkontinens, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över. 

COMFYDENCE

Skriv en kommentar