"- För den gången min killkompis skrattade åt mig när han såg tampongsnöret under min kjol medan vi dansade.
- För lilla Atefeh som gick hem från skolan med en tröja om rumpan för att hennes snyggaste jeans blivit fläckiga av blod när bindan “tog slut”.
- För alla gånger jag varit rädd att inte vara tillräckligt ren och kanske kommer dö för att jag byter tampong.
- För alla äckliga toaletter när jag behövt renlighet alla mest.
- För alla möten jag oroligt trott att jag ska lämna en fläck på stolen efteråt.
- För alla gånger jag sprungit ärenden och tänkt att nu faller bindan ur byxbenet.

Hejdå dessa situationer och många fler, jag är klar med er!
Det har gått månader och jag har inte velat använda annat sedan jag fick testa trosorna från Comfydence. Det har varit mindblowing på flera sätt.

Bekvämligheten.
Att bara ha trosor som vanligt och så är det inget mer med det.

Tryggheten.
Inte en enda gång har jag upplevt läckage eller ens oro för det. Har snarare glömt att jag har mens.

Ekonomin.
Häromdagen kom jag på att jag har andra mensskydd som legat på vänt och insåg att jag aldrig mer behöver fylla på. Trosorna är ju även för svett, flytningar... och sädesvätska hehe.

atefeh whats up
atefeh friday feeling
 Friday Feeling - Medel absorption

För att nämna några punkter. Tidigare har mensen, som är sådan naturlig sak i kvinnors liv - varit ett besvärligt avbrott i vardagen. Anpassa oroa krångla köpa byta läcka gömma… Insikten i att ha gått 25(!) år innan jag hittar en smidig lösning… sjukt.

Jag kommer introducera absorberande trosor för mina döttrar, det är så givet!"
/ Atefeh Sebdani

Atefeh Sebdani är en eldsjäl, inspiratör och kraftkvinna som inte kan beskrivas i korta ordalag. Hon är född i Iran, ingenjör med IT-bakgrund och en prisbelönt föreläsare. 2023 debuterade Atefeh som författare med boken Min hand i Min - en självbiografi om flykten från hemlandet och hur hon som femåring miste sina föräldrar och fick ta hand om sina bröder. Samma år nominerades hon för sin bok till Plan Internationals Flickapris.💙
Följ @atefeh_sebdani på Instagram

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.