Isabella upptäckte menstrosor redan 2019 och beställde dem till en början från USA. Redan från start kände hon att menstrosan var skyddet för henne och sen dess har hon provat olika varianter och märken. Mensen har tidigare begränsat henne att njuta fullt ut av sol och bad med barnen och när hon fick chansen att testa fler modeller av menstrosor och vår badtrosa anmälde hon sig snabbt för att bli ambassadör. 

Första mensen kom på lägret

När jag fick min första mens som 11-åring, morgonen jag skulle åka på scoutläger. Mamma visade vad hon packade och så var det iväg på en veckas läger. Det var inga alternativ som erbjöds utan det packades bindor från ett märke och det var det jag skulle klara mig på. Det var mycket jobbigt och så har det fortsatt genom åren. Mensen var så klart hanterbar men den har kommit på vart enda läger genom alla år. I år var första gången jag såg fram emot att ha mens på lägret bara för att jag äntligen hittat något riktigt bra!

Jag oroade mig ständigt för mensfläckar

Jag minns första åren med mens i skolan som väldigt jobbiga, en ständig oro för att någon skulle märka mensskydden, i väskan, fickan eller värst av allt: när de användes. Alltid lager på lager med tighta kläder och långa tröjor. Mörka tröjor som absolut var tvungna att gå förbi rumpan. När jag var 11 år kommenterade någon på scoutlägret att jag hade en mensfläck på jeansen. Det minnet satt kvar långt upp i tonåren.

Även som vuxen var jag orolig för att mensen skulle läcka

Även om det här nu är många år sedan och jag har blivit vuxen så följde det med mig under många år att svarta jeansen och långa koftor åkte fram varje gång det var dags för mens. Det var jobbigt med risk för läckage, och tamponger gjorde mensvärken hundra gånger värre. Om det är saker jag bortser ifrån så var det så jobbigt med prassel, jag tyckte att bindor prasslade så mycket och det störde mig att jag inte kunde röra mig obehindrat utan att höra hur det prasslade av rörelse. Det gällde natten också, jag sov så dåligt och fick störd sömn under åren. Jag trodde länge att det hade med kroppen att göra, att det var något biologiskt som gjorde det svårt att sova under den perioden i cykeln.

Med menstrosor sover jag gott

När jag hittade menstrosor så började jag med ett inköp för natten och helt plötsligt kunde jag sova. Alla år av dålig sömn har handlat om oro för läckage, stora bindor, tamponger och handduk i sängen. Varje morgon låg jag stelt på rygg precis som när jag somnade, och ständigt ont i kroppen och huvudvärk. Idag är allt det helt borta och jag sover gott med den tryggheten som nu finns. Jag slutade smussla med mensskydd för 15 år sedan och ser fram emot att mina döttrar får ärva känslan att det inte ska vara jobbigt! För idag är det enbart enkelt och en frihet jag aldrig vill bli av med!

high on life
Här bär @isabellamagnerholt menstrosan High on Life som har extra hög midja och diskret skydd i grenen. 

Idag badar och simmar jag obehindrat även om jag har mens

Jag trivs så bra i Comfydence’s menstrosor, det är en riktig frihet! Jag har vardag helt obehindrat nu, dag som natt.  Dessutom så finns det gott om strand- och pooldagar utan oro numera sen jag fått testa deras badtrosor med mensskydd. Badtrosorna har förändrat sommarhänget enormt och nu kan jag äntligen njuta av hela sommarsäsongen med barnen. 

Så många gånger jag har suttit kvar på stranden när kompisar badat, tackat nej till badhuset eller svårt att hålla normal hygien under scoutläger för att det har varit svårt att bada i grupp med andra under mensen! Vem har ens tid att oroa sig för lite blod? Livet innehåller så mycket annat!

mermaid trosamermaid mensbadtrosa

Här bär Isabella badtrosan Mermaid i storlek Medium. Är du nyfiken på hur badtrosan fungerar kan du läsa mer på vår blogg. 

Isabella testar Comfydence trosor

Beskriv kort varför du ville testa trosorna

Jag har älskat att ha dem från första stund och kände att det var en fin möjlighet att få vara med och inspirera andra!

Vilken typ av skydd har du använt innan, hur upplevde du dem och hur ofta brukade du byta dessa?

Jag har försökt med menskopp men det har aldrig passat mig. Innan dess fick jag ha stor tampong och binda och byta 1-2 gånger under 12 timmar. ! Jag har ett helt gäng menstrosor hemma i lådan sedan flera år tillbaka men endast ett par som riktigt håller måttet dagtid. Jag har en delvis ihopvuxen livmodertapp så mensen har en tendens att komma i sjok, då är det bara Comfydence-trosan jag har som inte läcker!

Vad tycker du om trosorna du testat?

Just Chillin är en mycket skön trosa som fungerade mycket väl efter ett par dagar för mig när flödet minskat. Passformen är bra, men dessa uppfattade jag som lite tighta och hade möjligtvis kunnat ha en storlek större. Den är fin i sin enkelhet och gör vad den ska i absorptionsförmåga! 

What´s Up - en riktigt bra trosa som också har allt jag vill ha, hög absorption, högre i midjan men också snygg! Gillar spetsdetaljen!


High on Life är min stora favorit! Jag älskar allt med hur den sitter, känns och absorberar! Även denna är snygg i sin enkelhet och jag trivs i den höga midjan och att den går högt på sidan mot höftbenet. Genom hela mitt liv har jag letat efter trosor som sitter bra och inte glider runt på kroppen. Min bredaste punkt över höfterna ”tvingar” ofta underkläder att glida upp eller ned, dessa sitter perfekt över den punkten! Jag älskar dessa! Jag ger dem 5 av 5! 

När det gäller badtrosan Mermaid badtrosa är det en verklig frihet och lätt att byta mellan två olika när en badat och kommer upp.

Hur har du upplevt att skölja & tvätta trosorna?

Inga problem! 9/10 gånger försköljer jag och hänger på tork innan tvätt.

Har du något råd till den som tvekar att köpa absorberande trosor?

Att helt enkelt prova, jag tipsar alla i min närhet att prova dessa!

 📸: @isabellamagnerholt

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.