Sommaren är i antågande och så också badsäsongen. Vill det sig illa så inträffar mensen precis när man planerat för att njuta av härliga stunder på stranden eller vid poolen.

Självklart går det bra att bada med mens - men det är inte alltid lätt att hitta ett mensskydd som känns bekvämt och säkert. För den som inte gillar menskopp eller tampong finns inte många alternativ och det blir det lätt att avstå badet för att inte riskera läckage i vattnet eller på väg upp eller ur poolen.

Men lugn - nu finns Comfydence badkläder med inbyggt mensskydd som gör det bekvämt att bada varje dag. Badtrosorna och baddräkten gör det enkelt och riskfritt att bada även om mensen kommit eller är på väg. De ser ut som vanliga badkläder men har ett skydd som absorberar och hindrar läckage.

Comfydence menssäkrade badkläder fungerar som enda mensskydd vid lätt till måttlig mens. Trosorna är speciellt utvecklade för bad och är både diskreta och snabbtorkande.

Comfydence erbjuder alltid 60 Dagars Prova-på-Garanti på en produkt. Är du inte nöjd får du pengarna tillbaka oavsett anledning. 

Hur funkar menstrosor för bad?

Den här typen av trosor är helt enkelt vanliga bikinitrosor som har en förstärkt grenmed ett diskret läckageskydd. Där fångas blodet upp och kapslas in för att inte kunna läcka ut ur trosan eller i vattnet. Skyddet är fäst i trosans ytterkanter för en diskret look och består av flera integrerade lager. Närmast intill kroppen finns ett mesh-tyg som snabbt suger upp mensblodet. Därefter hålls det kvar i en absorberande kombination av bambu, bomull och nylon och till sist finns ett fuktavvisande tyg som hindrar det att läcka ut.

Vi har gett skyddet 2,5 droppar i absorptionsnivå - vilket innebär att det passar ett lätt - måttligt flöde.

Hur funkar Comfydence badtrosa & baddräkt?

Det här med badtrosor är busenkelt! Använd trosan precis som ett par vanliga bikinitrosor oavsett om du vill chilla på stranden eller hänga långa stunder i vattnet.

Om du spenderar en heldag vid vattnet rekommenderar vi att du sköljer ur trosan ett par gånger under dagen för att vara helt säker på att den inte läcker. Har du ett kraftigt flöde rekommenderar vi att du kompletterar med menskopp eller tampong för att känna dig säker en längre tid.

Efter användning lägger du trosan i den medföljande fuktskyddade påsen tills du har möjlighet att skölja ur och tvätta i 40 grader.

Nästa gång solen skiner är det bara att använda badtrosan igen.

När kan jag använda badkläder med mensskydd?

Comfydence badtrosa funkar bra vid lätt till måttligt mensflöde. Vid kraftigare flöde eller riklig mens rekommenderar vi att komplettera med andra mensskydd för att vara helt säker. Prova gärna trosan under de dagar då mensen är lite mindre för att själv känna efter när den ger dig full trygghet.

 

Funkar badkläder med mensskydd för simning och vattensport?

Jadå, badkläderna funkar utmärkt för alla typer av aktiviteter i vatten och vi har många nöjda kunder som sysslar med simning/ simhopp och synchro. Vill man använda sin egen baddräkt eller lagdräkt går det bra att använda en menssäkrad badtrosa under. 

Så säger kunderna om Comfydence badkläder:

"Waow! Fantastisk bikini. Köpte dessa till min dotter som precis fått mens. Vi skulle på semester och tänkte hur ska vi lösa detta då hon är liten och inte börjat med tampong. Var lite skeptisk men vilken bikini, räddade vår semester, värd varenda krona."
Annelie

"Är såld! Dessa är verkligen helt grymma! Att kunna bada utan att vara orolig för läckage eller liknade, den känslan är magisk! Funkar super verkligen! Rekommenderar alla att investera i ett par."
Saga H

"Hade med mig badtrosan utomlands då jag lägligt fick mens!
Supersköna och märkte knappt att jag hade mens, visst var man lite smått nervös att det skulle läcka men det gick alldeles fin fint! 
Så härligt att inte behöva bry sig om att krångla med tampong! "

Louise H

Köp badtrosor med Prova-på-Garanti

Sunshine - klassisk 

badtrosa mensskydd
Mermaid - hög midja 
badtrosa mensskydd
Copacabana - seamless brazilian
menstrosa brazilian
Divine - baddräkt
baddräkt med mensskydd

 

Kan jag bada med vanliga menstrosor?

Comfydence "vanliga" menstrosor är inte utvecklade för bad, därför rekommenderar vi våra badtrosor med mensskydd. Det går att bada med flera av de vanliga modellerna, men vissa modeller kommer att suga åt sig väldigt mycket vatten och bli otympliga. De kommer heller inte torka lika snabbt som badtrosan.

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.