Så funkar menstrosor - här kommer de enkla svaren. Menstrosor är ett relativ nytt mensskydd som kan ersätta både tampong, binda och trosskydd.

Comfydence menstrosor:

Comfydence har absorberande trosor i många olika modeller, material och absorptionsnivåer för olika flöden. Därför funkar trosorna som enda skydd vid mens, flytningar och svett.
Eftersom vi erbjuder alltid 60 Dagars Prova-på-Garanti på första paret kan du testa utan risk. Är du inte nöjd får du alltså pengarna tillbaka.

Se alla Comfydence menstrosor>>

Så funkar menstrosor:

Egentligen är det ganska enkelt. Eftersom menstrosorna har ett inbyggt skydd som består av olika tyger med olika funktion. Då vätskan absorberas i den tunna vadderingen och ytan känns torr och fräsch. Ett fuktskyddad textil hindrar trosan från att läcka. Eftersom trosans skydd är tunt och smidigt känns  det lätt på kroppen. I vissa fall sträcker sig skyddet hela vägen upp till resåren och i andra fall är det placerat enbart i grenen. 

Insida av eko-bomull:

Närmast kroppen har Comfydence menstrosor ett lager ekologisk bomull. Det är skonsamt mot huden och som släpper igenom vätskan. Därför känns ytan torr och fräsch hela dagen.

Absorberande textil:

Innan för bomullen, i trosans gren, finns ett eller flera lager absorberande tyg som alltså suger upp och kapslar in blodet. Eftersom materialen är både tunna och effektiva och en trosa med super-absorption är mindre än 4mm tjock i grenen. På produktsidan hittar du samtliga material i respektive trosa.

Läckageskydd:

Som näst sista lager i menstrosan (räknat från insidan) finns ett tunt och mjukt läckageskyddande tyg. Det är en polyester med ett membran av TPU, alltså samma material som ofta används i regn- och funktionskläder. Eftersom fukten absorberas av ett eller flera lager bomull/microfiber och membranet ser till att vätskan stannar i vadderingen finns ingen risk för läckage eller fläckar.

Olika absorptionsnivåer:

Comfydence menstrosor finns i olika absorptionsnivåer som passar olika flöden. Absorptionen visas med hjälp av droppar som kan jämföras med dropparna på andra mensskydd. Vid riklig mens rekommenderar vi alltid nivå super. Eftersom trosorna med super-absorption har väldigt hög uppsugning klarar de ett rikligt flöde under många timmar. Völj din trosa i tre enkla steg här>   

Material som låter huden andas:

Comfydence trosor är gjorda med material som låter huden andas och luften cirkulera. Cirkulationen motverkar bakterietillväxt, fukt och lukt som ofta uppstår i engångsskydd. Därför  blir det en skonsam miljö för underlivet. Läs mer om materialen här

Att använda menstrosor: 

Det är individuellt hur länge man vill använda en menstrosa. Det beror både på det egna flödet och trosans uppsugningsförmåga. Det går bra att använda samma trosa i upp till 24h. Eftersom luften kan cirkluera i trosans material behåller de en fräsch känsla under många timmar. Det är dags att byta trosa när insidan känns fuktig eller blod blir kvar på ytan. Läs mer om funktion och användning här

Tvätt:

Det är enkelt att tvätta menstrosor. Skölj trosorna orientligt i kallt vatten tills vattnet är klart. Tvätta dem i tvättmaskin i 40 grader tillsammans med annan tvätt. Undvik skölj- och blekmedel och använd gärna tvättpåse. Hängtorka trosorna och använd om och om igen. 

Testa menstrosor med Prova-på-Garanti här >>

Så säger de som testat: 

Kolla in vad några kända profiler säger efter att de testat Comfydence menstrosor

@Minimalisterna: Oroa dig mindre i vardagen | Minimalisterna

@Budgetmorsan Budgetmorsan testar Comfydence absorberande trosor för ett friare liv.

@GabriellaPossler Jag har testat menstrosor från Comfydence – Gabriella Possler

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.