Menstrosor är ett förhållandevis nytt mensskydd i Sverige som blir alltmer populärt eftersom det är ett bekvämt, tryggt och hållbart alternativ till andra mensskydd. Det finns idag flera olika varumärken att välja bland i olika prisklasser. Här kommer därför våra bästa tips när du ska välja menstrosor.

Välja menstrosor - gör så här:

 1. Kvalitet & absorption


  Det finns väldigt stora kvalitetsskillnader på menstrosor eller period panties. Och om trosan inte har bra passform, absorption och läckagespärr finns det stor risk att man blir besviken på funktionen. Välj en trosa med super-absorption för att veta hur menstrosor funkar för dig och försök hitta en trosmodell som du trivs i.

 2. Miljö


  Fundera över hur viktig miljöaspekten är för dig. Många menstrosor har en antibakteriell behandling som är skadlig för miljön och har tveksamma effekter. Andra menstrosor är billiga men håller inte vad de lovar i funktion och livslängd. Ställ därför gärna frågor till butiken så att du vet vad trosorna innehåller innan du lägger din order.

 3. Villkor & kundservice

  Eftersom många leverantörer av menstrosor/period panties är utländska kan det verkligen löna sig att kolla in villkoren kring frakt, leverans och returer.  Det lönar sig alltså att se till att det inte tillkommer oväntade kostnader – tex tull – och att du har möjlighet att returnera trosorna i det fall storleken inte passar eller trosorna inte uppfyller förväntningarna.
  För att vara helt säker på att få en positiv upplevelse av menstrosorna är det bra att kolla in andra kunders recensioner och att välja ett varumärke som erbjuder prova-på-garanti för kunder i Sverige.

Prova menstrosa från Comfydence med 60 dagars Prova-På-Garanti på första trosan>>

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.