Välkommen kära mens!

Nu vill jag dela med mig om något jag verkligen tänkt på länge och som får min vardag lite enklare, nämligen menstrosor! 🩸 Vart har dem varit hela mitt liv? Vad innebär menstrosor? Hur kan det fungera ens? Vart tar blodet vägen, blir det inte ofräscht? Detta var det första jag tänkte på när jag fick höra om absorberande menstrosor. Nedan delar jag min upplevelse med menstrosor och badtrosor från Comfydence.

Varför menstrosor för mig?

Har länge tänkt på att jag skulle vilja ha en bättre lösning vid mens. Menskopp har inte fungerat för mig och eko tamponger och mensskydd känns inte alltid helt bra, även väldigt dyrt att köpa.
 
Så många gånger jag även varit obekväm vid min mens och vi har varit osams många gånger, mensen och jag. Speciellt när jag behövt be om en tampong för att den kommit oväntat eller när jag behövt springa och köpa ett par extra trosor på väg till ett möte. Bytt lakan för att den kommit under natten eller bett en vän säga till om jag läcker på stranden osv. En massa olika situationer som jag tror att många kvinnor känner igen sig i.

Fick höra om företaget Comfydence och kom i kontakt med Anna och Linda som startat företaget efter att de själva blivit sålda på denna typ av produkt. Så sålda att de utvecklade en egen serie trosor som funkar för mens, flytningar & svett. Menstrosor i olika modeller och även badtrosor med inbyggt mensskydd. Nu när jag vet att mensen kommer om någon dag använder jag deras menstrosor. Även under natten och tycker det är så skönt att slippa alla skydd, men de bästa är deras badtrosor, ni vet, jag som bor i vattnet här i Spanien 10 månader/ år hahah. Badtrosorna har alltså inbyggt skydd och håller tätt utan några extra skydd som tampong eller menskopp vid bad.
holisticjonna i badtrosa


Hur funkar det?

Nedan ser du den rosa bilden som beskriver trosans uppbyggnad. Trosan absorberar alltså upp blodet eller läckaget och under min andra dag vid mensen hade jag trosan på under fyra timmar och upplevde inte att det kändes fuktigt, kladdigt eller någon lukt alls. Du kan ha trosan upp till 24h, självklart beroende på hur mycket du blöder och vad du själv känner dig bekväm med.

Det som också är väldigt bra är att Comfydence erbjuder en Prova-på-garanti i 60 dagar! Alltså inget att förlora, så kan varmt rekommendera att testa för att slippa köpa alla möjliga skydd varje månad och oroa dig för läckage! 🩸.....
/ Jonna

 

Är du intresserad av hälsa i alla dess former - både fysiskt och själsligt? Då är detta kontot för dig! Följ @holisticjonna för inspo, recept, övningar och en hel massa sol & glädje🌞Och prenumerera på hennes nyhetbrev på holisticjonna.se 

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.