Det tänks & pratas mycket om trosor här hemma. Mina killar är måttligt intresserade, men min man får reklam kring ämnet och när följande kom upp i flödet från Femina, så bad jag honom att skicka det till mig. ? 10 trosproblem alla kvinnor känner igen | Femina

Smaken är som baken

Jag läste med stort intresse och tänkte att precis så där har ju vi tänkt när vi har utvecklat Comfydence absorberande trosor. Alla modeller kan inte täcka in allt och vara perfekta, eftersom det också är så att smaken är som baken. Men många av problemen är adresserade och omhändertagna av Comfydence trosor. När vi utvecklade vår första modell tog vi inspiration från massor med olika trosor för att få fram den skönaste trosan. Så vårt svar är givet - den finns. Vi har dock stor respekt för att alla inte tycker som oss.

Trosupproret

Petra Sjölander som startade sitt eget trosuppror, väckte vår nyfikenhet, så vi tog kontakt med henne och hörde om hon ville testa våra trosor. Det ville hon gärna, Petra har testat Get Cozy och så här skrev hon tillbaka till oss:
"Jag testade trosorna nu när jag hade mens och blev mycket nöjd! Passformen var jättebra och även det inbyggda skyddet i trosan. Det var skönt att slippa känna sig osäker vid mens och om jag skulle få blodfläckar på kläderna för att tampongen läckt eller inte. Jag kommer absolut använda dem i fortsättningen när jag har mens! "

Den perfekta trosan

Så åter till Feminas lista - här kommenterar vi kring våra modeller för att se vilka vi matchar på.

1. Trosorna täcker inte snippan

Täcka snippan, det kan jag säga att alla våra modeller gör - på mig. Vi har publicerat en måttlista som är unik för varje modell. Den visar bland annat bredden på grenen vilket underlättar eftersom det annars är svårt att se på bilder.

stay lazy
Comfydence trosor i eko-bomull har en gren som inte glipar. Här är trosan Stay Lazy. 
 

2. Sidostycket är för smalt

Hmm den här är jag inte riktigt med på - vi har sidostycken i olika bredder och jag tycker alla är sköna. Supersmala Friday Feeling är verkligen skön och lätt och Thong Along har heller ingen krafitg kant, men är väldigt skön för att vara en string. What's up är en riktig "mormorstrosa" med bred skön kant.


Trosan Get Cozy har rejäla sidostycken

3. Man får fyra skinkor istället för två

Tror att det här beror på hur bred trosan är i grenen och hur den är formad över baken. Jag upplever inte det generellt med våra modeller - men tänker också på att det beror av vad jag har för plagg i övrigt. Under ett par åtsittande byxor - om de har hög midja, så funkar till exempel What's up väldigt bra. Har byxorna lägre midja, så satsar jag hellre på Soft Bliss.

 

high on life
Trosan High on Life sitter skönt över baken

4. Tygstycket på baksidan åker upp i rumpan

Thong Along exkluderad, så har jag inte det här problemet med någon av modellerna. Även om exempelvis Friday Feeling är lite smalare över baken, så har den en bred gren som gör att den inte "åker upp i rumpan".

5. Trosor med för låg midja

För vissa är det lågt som gäller för andra är det högt. Själv tycker jag att vissa passar mer eller mindre till stor del beroende på kläderna. Sedan kan modellerna vara olika sköna. I ordning efter hur högt trosorna sträcker sig på min mage:

  1. High on Life - med hög absorption
  2. What's up - nylontrosa med super absorption
  3. Get Cozy - trosa i eko-bomull med super absorption
  4. Stay Lazy - trosa i ekobomull med super absorption
  5. Friday Feeling - nylontrosa med medel absorption
  6. Thong Along - stringtrosa med medel absorption
  7. Soft Bliss - trosa i bambu med super absorption
  8. Happy Days - bomullstrosa med hög absorption

6. Sömmarna ligger mitt på trosan och skaver

Kanske är det innertyget som gör det, men det finns inte en söm på Comfydence trosor som skaver på mig. I Stay Lazy och Get Cozy har vi vinnlagt oss om att sömmarna inte är synliga från utsidan när det gäller infästningen av absorberande och fuktskyddande lager.

7. Troskanten förväntas inte existera

Vi har verkligen försökt att hitta så smidiga lösningar som möjligt i våra modeller. För trosan Good Mood (som utgått) valde vi öppna kantband istället för stängda som gör dem lite tjockare. Vi siktar också på att lansera laserskurna modeller med lägre uppsugningsförmåga.

8. Trosorna tappar formen efter en tvätt

Kanske låter jag väl kaxig när jag skriver, men inte ett problem OM du följer tvätt-instruktionerna. Kortfattat - skölj trosorna i kallt vatten efter användning (gärna så snart som möjligt), maskintvätta i max 40 grader, använd inte skölj- & blekmedel och torktumla inte. Det går att tvätta trosorna i 60 grader men vi rekommenderar det inte eftersom det sliter på materialen. Trosorna hängtorkas, vilket kan ta lite tid med tanke på de olika lagren.

9. Kanterna rullar upp sig

Ett av tricken är att köpa trosor i rätt storlek - är trosorna för stora blir det lättare att de veckar och krullar sig. Absorberande trosor har den fördelen att de ofta blir lite mer stabila än en vanlig trosa, med tanke på att de är gjorda i flera lager. Sedan borde viss respekt hysas för vad det är för material - en tunn fin spets har inte samma kapacitet och styrka som en kraftigare resår. Anpassa till vad du har för behov helt enkelt. Stay Lazy och Get Cozy är baserade på samma modell - men den ena har den fina spetsen och den andra en tåligare resår.

10. Tvättlappen är enorm

För några år sedan kunde jag läsa den mest minimala text, men det funkar tyvärr inte längre. Ibland springer jag runt med läsglasögonen konstant - men ärligt talat så är de inte min roligaste accessoar. Själv föredrar jag tvättlappar som jag faktiskt kan läsa vad det står på. Som inte kräver förstoringsglas eller att jag fotar och maximerar zoomen i mobilen ?

Så hur var det nu då, finns den perfekta trosan eller inte?

Så vad tycker jag egentligen - finns den perfekta trosan? Ja absolut finns den, men faktum är att vilken jag tycker att det är beror på hur jag mår, hur jag känner mig i kroppen och vad jag har på mig. Inte alltid den enklaste ekvationen att lösa ?

Vill du läsa vad andra tycker om våra trosor så finns det recensioner på varje produktsida. Tycker du att Comfydence trosor är perfekta? Lämna gärna din recension om du har provat dem. Vi är så säkra på att väldigt många kommer att bli väldigt nöjda, så att vi vågar ge en 60 dagars garanti. Det är väl ett gott mått på den perfekta trosan - den du faktiskt får prova ordentligt och se om den är något för dig.

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.