Nu finns de äntligen i Sverige.
Vad är det och varför borde du testa?

Internationellt använder man begreppet period panties för absorberande trosor som alternativ till andra mensskydd. Det handlar helt enkelt om vanliga trosor med ett grenparti som är både absorberande textil och en inbyggd fuktspärr som hindrar läckage.

Trosorna som kallas period panties funkar också bra för exempelvis flytningar & svett eftersom de suger upp och håller tätt. Eftersom de har hög uppsugning och är gjorda i material som andas använder de allra flesta samma par i upp till ett dygn. Många kvinnor upplever att de får en fräschare känsla av trosor än av binda/trosskydd och dessutom sliper otrevlig lukt.

Comfydence är första svenska varumärket

Nu har svenska varumärket Comfydence lanserat absorberande trosor designade och utvecklade i Sverige. Sortimentet består av många olika modeller och storlekar och med flera olika nivåer av uppsugning. Dessa trosor med inbyggt skydd har alltid en insida av ekologisk bomull och med på köpet kommer en praktisk förvaringspåse i fuktskyddat material.  

Period panties/menstrosor. Kan det verkligen funka? Ja, faktum är att många som provar absorberande trosor blir väldigt positivt överraskade över både funktion och bekvämlighet. Och oavsett om man lider av mensfläckar eller kraftiga flytningar kan de hjälpa till att hitta en bekvämare lösning för en enklare vardag.

Sex skäl att prova period panties

Hur känns period panties?

Frihetskänsla! Så beskriver många nya användare hur det känns att använda period panties. Känslan är att man har på sig vanliga, fina trosor men slipper oro för skydd som rör sig eller fläckar som går igenom kläder och sängkläder. I början kan det vara lite ovant och kännas lite osäkert att ”bara ha trosor på sig – men man vänjer sig snabbt när man inser hur mycket trosorna klarar att absorbera.  

Hur ofta måste man byta period panties?

Det är individuellt hur ofta man vill och behöver byta. Det beror också på vilken absorptionsnivå man valt och därmed hur mycket vätska som kan tas upp av tyget. Många kvinnor berättar att de använder sina period panties upp till ett helt dygn även vid kraftig mens.

Känns det blött med period panties/menstrosor?

Jämfört med bindor eller trosskydd upplever många att det blir mycket mindre kladdigt och blött, eftersom vätskan absorberas inuti trosans gren och inte ligger kvar på ytan. Vätskan sjunker väldigt snabbt igenom det innersta tyglagret av bomull och absorberas därefter i högabsorberande microfiber.

Hur skyddar period panties mot mensfläckar?

I trosans absorberande parti finns även ett tunt lager av fuktskyddande textil. Detta tyg fungerar som läckage-spärr. Det är naturligtvis omöjligt att lova att fläckar aldrig uppstår-  men fuktspärren är väldigt tålig. I Comfydence period panties sträcker sig det skyddande området ända upp till baksidans linning. Trosans läckageskydd sitter därmed alltid på plats och skyddar även om man rör sig mycket.

Är menstrosor ett bra miljöval?

Engångsskydd som bindor, trosskydd och tamponger innehåller plast som tillverkas av råolja och tar hundratals år att bryta ned. Ju mer vi kan minska konsumtionen av plast och engångsartiklar desto mer kan vi bidra till att minska den negativa miljöpåverkan som sker både vid tillverkning och avfallshantering. Period panties eller tygbindor kan du använda under flera år om du tvättar dem enligt rekommendationerna. Med tanke på att en kvinna menstruerar över 7 hela år av sitt liv innebär det att man kan minska avfallet från engångsprodukter betydligt genom att byta till mer hållbara mensskydd under alla eller vissa dagar av mensen.

Är det fel att använda tamponger, bindor och trosskydd?

Nej, det är naturligtvis inte fel att använda engångsskydd. Var och en får själv välja vad som passar ens behov och livsstil. Om du använder engångsskydd kan det vara en god ide att ta reda på vad de innehåller. Idag finns ingen lagstiftning kring innehållsdeklaration på engångsmensskydd och de kan förutom olika typer av plast också innehålla både parfym och lim.

Redo att testa Comfydence period panties utvecklade i Sverige?

Här kan du läsa om lanseringen av Comfydence.
https://www.expressen.se/nyheter/linda-och-anna-lanserar-unik-produkt-menstrosan/

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.