Bortom ideal & stigmatisering

Länge letade vi efter vårt motto - ett sätt att förklara Comfydence med andra ord. Vi hittade det först på engelska - Live More Worry Less - och kan närmast översättas till att "Leva livet utan krångel och oro". Det kan ju låta som en floskel och lite glättigt, men ambitionen är precis det motsatta. Vi vill vara - nära & autentiska, en vän i vardagen som inte moraliserar eller krånglar till det.

Lika mycket som vi pratar om verkliga situationer och motverkar stigmatisering kring naturliga frågor, så är också angelägna om att inte bli för mycket - att gå över gränsen till sådant som faktiskt förtjänar att vara privat.

Comfydence vision är att kvinnor ska känna sig bekväma och självsäkra varje dag! Vi respekterar alla sorts kvinnor och kroppar. Vi har heller inte för avsikt att sexualisera kvinnor - samtidigt som det ibland är en svår balansgång just när det gäller att visa underkläder.

Om du tycker att vår kommunikation är lite ensidig i tex modellval eller bilder, så beror det på att vi är i uppstartsfas och finansierar allt med egna medel. Ibland är vi själva modeller eller någon annan som vi känner.

Vi retuscherar inte några bilder med hänsyn till kroppar eller hur en trosa sitter. Vi tycker att kvinnor förtjänar att veta hur det är på riktigt, bortom ideal och stigmatisering.

Vi kanske däremot använder olika effekter, som exempelvis att göra en bild svartvit. 

Normer & normalt

... tror vi väldigt lite på! Vi tror inte att det bara finns en väg framåt - det finns snarare många. Vi säger exempelvis inte att du borde ersätta alla engångsskydd. I vissa situationer är de fantastiska och löser faktiska problem. Däremot så är hela området kring intimhygien tämligen underutvecklat. Det förtjänar mer fokus och innovativa lösningar - vilket Comfydence hoppas kunna bidra till:-)

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.