Min dotter har autism

Min dotter har en lindrig intellektuell funktionsnedsättning (NPF) och att använda Comfydence trosor med mensskydd har varit en lättnad i vår vardag. Hon fick sin mens vid 13-års åldern men mentalt ligger hon på en 9-årings mognadsnivå. Det har medfört att hon har svårt att förstå när och hur hon ska skydda sig i samband med menstruation.

Oro innan mensen

Jag som mamma började oroa mig för den dagen hon skulle få mens redan ett år i förväg. Jag blev väldigt glad och nyfiken när jag hörde talas om menstrosor. Dottern har vant sig jättebra både dagtid och nattetid med menstrosorna.

Svårt att hitta bekväma mensskydd

Vi har försökt några enstaka gånger med traditionella mensskydd men hon tycker att de är väldigt obehagliga, korvar sig samt att passformen inte har fungerat för hennes lilla kropp. Nu när hon använder menstrosor är hon jättenöjd då hon slipper be lärarna (både manliga och kvinnliga) med hjälp på skolan utan vi har båda varit trygga med att hon klarar sig en hel skoldag utan läckage. Min dotter känner sig dessutom trygg att hon kan gå hem till kompisar utan att behöva oroa sig för att hon har mens.

Rekommenderar starkt Comfydence menstrosor till alla - både vuxna och barn - men framförallt till dem som har lite svårigheter i vardagen eller lider av NPF."

// Lilian

Comfydence menstrosor:

Comfydence har absorberande trosor i många olika modeller, material och absorptionsnivåer för olika flöden. Trosorna funkar som enda skydd vid mens, flytningar och svett.
Vi erbjuder alltid 60 Dagars Prova-på-Garanti på första paret- Är du inte nöjd får du pengarna tillbaka.


Läs mer om att leva med NPF:

NPF-Leva med NPF - Riksförbundet Attention

Utredning av NPF:

Neuropsykiatrisk utredning - 1177 Vårdguiden

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.