- nu lanseras badtrosan med inbyggt mensskydd

Inför badsäsongen 2022 lanserar Comfydence, som första svenska varumärke, badkläder med inbyggt mensskydd. Badtrosan ser ut och känns som en vanlig bikinitrosa men har en förstärkt gren som absorberar blod och hindrar läckage.

Sommarens bad kan lätt bli ett problem om mensen råkar infalla olägligt. För de som inte vill använda tampong eller menskopp blir valet att antingen riskera läckage eller helt avstå från bad. Nu vill företaget Comfydence göra det både enklare och bekvämare att bada med sin nya badtrosa. Trosan är gjord i svart vattenavstötande nylon och har ett skydd i grenen som absorberar blod och skyddar mot läckage i vattnet.

"De allra flesta kvinnor har råkat ut för det. Man blir sittande på stranden eller bredvid poolen under vissa dagar av oro för att mensen ska läcka antingen i vattnet eller när man går upp ur vattnet. Med badtrosan kan vi hjälpa fler kvinnor att njuta av sommaren och slippa en massa oro", säger Anna Hellström & Linda Stoltzhammar grundare till Comfydence

Comfydence lanserade 2020 första svenska varumärke ett brett utbud av tvättbara, absorberande trosor med skydd för mens, flytningar och svett. Trosorna har snabbt nått en stor grupp kvinnor och fått mycket uppskattning.

"Vi har fått förfrågan kring badtrosor från många av våra kunder. Inte minst från mammor till tonårstjejer som vill fortsätta leva som vanligt under mensen. Därför är vi glada att kunna lansera detta alternativ till sommaren", säger Anna & Linda

Comfydence badtrosa lanseras två klassiska modeller med normal respektive extra hög midja. De kommer att finnas tillgängliga från mitten av maj 2022 på comfydence.se

För mer information och bilder kontakta hey@comfydence.se eller
Anna Hellström 076-723 05 31 - Linda Stoltzhammar 070-351 75 76


Comfydence AB är ett svenskt aktiebolag och stolt partner till WaterAid Sverige. Bolaget startade under 2020 och verkar inom utveckling, marknadsföring och försäljning av hållbara hygienprodukter. Comfydence var först ut att storskaligt lansera absorberande trosor i Sverige. Försäljning sker i egen webbshop och omfattar nu hela EU.

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.