Fotbollsklubben FOC Farsta och Comfydence har inlett ett samarbete under hashtag #mensrörelsen.

Tillsammans med Comfydence vill Farsta FOCs med ledning av Anna Fernström & Victoria Sandell (Svensson) uppmärksamma att mens är en naturlig del av livet och idrottsutövandet.

Anna Hellström och Linda Stoltzhammar som tillsammans driver e-handelsbolaget Comfydence lanserade initiativet #mensrörelsen 2021 för att höja medvetenheten kring mensfrågan inom idrottsvärlden. Comfydence stöttar klubbar och föreningar med gratis mensskydd och i gengäld uppmanar de ledarna att lyfta ämnet och aktivt ta ställning mot den stigmatisering som råder.

-Jag har själv en dotter som under flera år spelade fotboll i vita lagshorts och besvärades av oron att inte kunna be om mensskydd eller läcka igenom shortsen. Så ska det inte behöva vara, säger Anna.

-Man borde kunna prata om mens lika avslappnat som om träningsvärk eller tandvärk. Om klubben lyfter frågan och erbjuder skydd, så visar det att man ser på mensen som något helt naturligt. Förhoppningsvis leder det till att både tjejer och ledare känner sig mer bekväma med att prata om mensen, tillägger Linda.

Comfydence har hittills kontaktats av ett antal klubbar som ansökt om gratis mensskydd. Nu utvecklas samarbetet ytterligare då FOC Farsta dessutom får möjlighet att sprida ett exklusivt rabatterbjudande på Comfydence säkra & hållbara menstrosor. Varje köp innebär en ekonomisk ersättning till klubben. Konceptet som ska gynna spelarna, klubben och företaget bygger på en gemensam ambition att bekämpa tabun och skapa kännedom om ett nytt alternativ till dagens engångsskydd.

- För oss är det viktigt att på alla sätt underlätta för våra tjejer att spela fotboll, trots mens. Därför har vi valt att samarbeta med Comfydence för att bryta tabun kring mens och idrottande. Vår förhoppning med att delta aktivt i #mensrörelsen är att fler ska prata om mens med sina fotbollskompisar, ledare och föräldrar, säger FOC Farstas klubbchef Anna Fernström och sportchef Victoria Sandell (Svensson).


Läs mer om Farsta FOC här

 Samtliga registrerade idrottsklubbar och föreningar i Sverige kan anmäla intresse att helt kostnadsfritt delta i Comfydence initiativ #mensrörelsen.


För mer information och bilder kontakta hey@comfydence.se eller Anna Hellström 076-723 05 31 - Linda Stoltzhammar 070-351 75 76

Comfydence AB är ett svenskt aktiebolag och stolt partner till WaterAid Sverige. Bolaget startade under 2020 och verkar inom utveckling, marknadsföring och försäljning av hållbara hygienprodukter. Comfydence var först ut att storskaligt lansera absorberande trosor i Sverige. Försäljning sker i egen webbshop och omfattar nu hela EU.

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.