Nystartade svenska företaget Comfydence, som säljer trosor med inbyggt skydd för mens, flytningar och svett, har under sitt första år stöttat WaterAid Sverige med 52 411 SEK.

 - WaterAid är tacksamma och stolta över vårt samarbete med Comfydence där vi tillsammans bland annat arbetar för att fler kvinnor ska kunna sköta sin mens med värdighet, säger Thomas Rebermark, ansvarig för företagssamarbeten på WaterAid.

Comfydence startades med visionen att bekämpa stigman, tabun och begränsningar som drabbar kvinnor med mens säger bolagets grundare Anna Hellström och Linda Stoltzhammar.

- Vi bestämde oss tidigt för att hitta en partner som arbetar internationellt med mensfrågan och fastnade för WaterAid, säger Anna. Deras värderingar och målsättningar stämde väl överens med Comfydence och vi ser att de gör mycket gott genom sitt arbete för sanitet och mot mensfattigdom. Comfydence har valt att avsätta minst 10 kr per såld trosa (eller minst 2,5% av försäljningen) för att stötta WaterAids arbete. 

- Vi har, liksom de flesta andra, själva sett och upplevt begränsningar kring mensen. När vi insåg att miljoner flickor i världen lever i mensfattigdom ville vi hitta ett sätt att bidra, säger Linda.  Mensfattigdomen och stigmatiseringen kring mens innebär att flickor hindras från att gå i skolan, trakasseras och saknar tillgänglighet till toaletter och säkra mensskydd. Mens är en stor och viktig jämställdhetsfråga.

Anna & Linda är stolta över vad Comfydence lyckats bidra med än så länge, men är långt ifrån nöjda. För år två är målsättningen att bidraget ska mer än dubbleras.

- Under vårt första år på svenska marknaden har vi fått bevis på att vi och vår produkt kan göra skillnad i många kvinnors vardag, menar Anna & Linda. Många kvinnor hör av sig till oss och berättar om den frihet och den nyfunna bekvämlighet de upplever när de använder absorberande trosor i stället för engångsskydd. Vi är väldigt tacksamma för det förtroende vi fått. Det är kunderna som gjort det möjligt att bidra med mer än 50 000 sek till WaterAids viktiga arbete.


Läs mer om WaterAids arbete mot den utbredda mensfattigdomen i världen.


För mer information och bilder kontakta oss på hey@comfydence.se eller:
Anna Hellström 076-723 05 31 - Linda Stoltzhammar 070-351 75 76


Comfydence AB är ett svenskt aktiebolag och stolt partner till WaterAid Sverige. Bolaget startade under 2020 och verkar inom utveckling, marknadsföring och försäljning av hållbara hygienprodukter. Comfydence var först ut att storskaligt lansera absorberande trosor i Sverige. Försäljning sker i egen webbshop och omfattar nu hela EU.

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.