Menstrosor utan farliga kemikalier och biocider

Comfydence absorberande trosor / menstrosor innehåller inte farliga kemikalier såsom antibakteriell behandling, silver eller PFAS/PFOAS. Ända sedan vi som första varumärke lanserade absorberande trosor/menstrosor på den svenska marknaden har det varit en självklarhet att välja bort ämnen som är skadliga för naturen och inte är nödvändiga för trosornas funktion. 

I andra delar av världen där menstrosor varit kända och använts under längre tid har debatten om kemikalier pågått och varit lite av en vattendelare. Det finns varumärken som använder antibakteriell behandling och biocider och det finns de som aktivt arbetar emot användningen av miljöstörande substanser. Comfydence tillhör de senare.

Antibakteriell behandling är skadlig för miljön

En antibakteriell behandling innebär att man tillsätter biocider i form av exempelvis silver i syfte att motverka bakterietillväxt. Undersökningar visar att sådan behandling kan vara allergiframkallande och att den inte heller håller över tid. Istället spolas dessa ämnen ut med tvättvattnet vilket medför mycket negativa miljökonsekvenser.

Comfydece trosor har testats av oberoende institut

Vi ställer höga krav på våra leverantörer och bland dessa ingår att produkterna inte ska ha en antibakteriell behandling eller innehålla andra biocider. För att säkerställa att Comfydence trosor inte behandlats med biocider har vi låtit det svenska testinstitutet -RISE analysera produkterna.  Analyserna påvisar inte några spår av antibakteriell behandling eller förekomst av biocider. 

Ingen PFAS i Comfydence trosor

Materialen i Comfydence trosor har även testats för PFAS/PFOAS av  oberoende testinstitutet NILU. Testerna visar ingen mätbar förekomst av PFAS/PFOA
(*materialen testades för 23 substanser med ett resultat på  <0.010/0.015 µg/m2.

Vår syn på hållbarhet

Att bidra på det sätt vi kan till en lite bättre värld är en grundförutsättning i vårt företagande. Den ambitionen visar sig i både våra val av material, förpackning, kraven på våra leverantörer och i vårt partnerskap med WaterAid Sverige. Läs gärna mer om vår syn på Hållbarhet och Ansvar

hållbarhet

Läs mer om Comfydence trosor

Mer information och svar på vanliga frågor hittar du under Funktion & användning. Har du andra funderingar är du är alltid välkommen att kontakta oss via mejl hey@comfydence.se eller chatten på webbsidan.

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några tankar du vill dela med oss.

Vad är Comfydence

Vi, Anna & Linda som är grundare av Comfydence tycker att vi pratar för lite om mens, inkontinens och besvär som drabbar de flesta kvinnor. Vi vill bidra till att minska stigman och tabun kring vanlig kroppsfunktioner. Läs mer om oss och vårt varför.

Comfydence.se säljer absorberande trosor för en bekvämare vardag utan krångel. Trosorna fungerar vid mens, avslag, flytningar och svett. Skippa engångsskydden och gör en insats för miljön med en känsla av frihet.

Comfydence är stolt partner till WaterAid. WaterAid arbetar mycket aktivt för flickors rättigheter, att skapa medvetenhet kring mensfattigdom och att skapa goda möjligheter för flickor världen över.